ptlinda

Tester: Kjøttfri-dag

Skrevet 08.10.2015 klokken 19:29 | Kategori: Kosthold | Kommentarer: 4


Til søndag skal jeg prøve å starte med en kjøttfri dag i uken. Dette er noe som jeg har hatt lyst til veldig lenge. Til og med 10 år tilbake levde jeg i perioder uten kjøtt. Jeg har alltid et ønske om å kunne gjøre en forskjell for miljøet og for dyrene. Etter perioder frem og tilbake med og uten kjøtt valgte jeg til slutt å leve på kylling og fisk. Dette har jeg gjort siden ungdomsårene og trives godt. Det er selvfølgelig dumt i ulike sosiale anledninger ettersom de fleste faktisk ikke vet dette om meg, og jeg forventer heller ikke at noen skal gi meg særbehandling. 

Siden jeg har tenkt på denne vegetar dagen så utrolig lenge tenkte jeg det nå var på tide å sette planen til liv. Om det vil bli på samme dag hver uke gjenstår å se, det spiller egentlig ikke så stor rolle så lenge det blir en dag. Jeg har prøvd å tenke ut hvilke matvarer jeg skal få i meg i løpet av disse vegetar dagene, og dette blir hovedkildene mine til mat:

Speltlomper, fullkornslefser, grove rundstykker, ost, andre meieriprodukter som yoghurt, cottage cheese og kesam, proteinshake, kikerter, bønner, frukt og grønnsaker.

Grønnsaker vil det definitivt bli mye av og det er jo supert! Jeg har planen klar, men det å gjennomføre er selvsagt noe annet. Men jeg håper og tror dette går bra. Man må bruke fantasien og variere maten og det liker jeg! Jeg tror det vil gjøre at jeg får i meg enda mer grønnsaker enn tidligere. Er det noen som har lyst til å prøve dette med meg? 

En dag i uken er overkommelig, og du er faktisk med på å hjelpe miljøet. Det er lett å tenke at det ikke hjelper derfor gidder jeg ikke. Tenk om hele Norge kunne klart seg en dag uten kjøtt? Det er så mye snakk om miljøet og hvilken kritisk situasjon vi faktisk er i. Hvis den er så jævla kritisk, hvorfor gjøres det ikke mer?? NÅ? Vi kan klare dette hvis vi faktisk bare gidder!

 L<3

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

4 kommentarer

Påfyll av godsaker

Skrevet 02.10.2015 klokken 17:22 | Kategori: Trening | Kommentarer: 0


Hei og god fredag dere. Uken har bare flydd av gårde og jeg har blitt helt dagvill. Men i dag er det altså fredag og frihelg står for tur!! Helt fantastisk følelse, til tross for at jeg burde fått unna litt skolearbeid.

I starten av uken bestilte jeg meg litt påfyll av nødvendigheter. Jeg drikker omtrent proteinshake hver dag. Så når jeg først bestiller blir det like så greit to pakker med proteinpulver. Jeg elsker denne med sjokolade smak! Den løfter frokosten ti hakk! :D I tillegg bestilte jeg hjem både løftereimer og en ekstra shaker. Da kan jeg ha en stående på jobb og en hjemme :) Løftereimer merker jeg var på tide at jeg fikk kjøpt. Strakmarken og bulgarsk utfall med manualer begynner faktisk å bli vanskelig på grepet og da er disse gode å ha.

I dag har vi bakt her hjemme. Kjæresten bakte vanlige boller mens jeg lagde en grovere, sukkerfri variant. Super greit å lage opp et lite lager å ha tilgjengelig å fryseren når man får lyst på noe godt. Det er ikke så veldig mye jeg egentlig syntes er kjempe godt av disse sunnifiserte oppskriftene, men denne er kjempe god! Selvfølgelig med melis og kokos på toppen.

Så nå har vi en hel hau med boller i tillegg til en god del sjokolade. Ingen fare for at vi ikke får kost oss i helga i hvertfall! 


L <3

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

0 kommentarer

hits