ptlinda

Motivasjonsboost for høsten!

Skrevet 30.08.2015 klokken 16:01 | Kategori: Trening | Kommentarer: 2


Ferien sluttet brått da jeg allerede i dag skulle tilbake på jobb. Hverdagen er tilbake og rutinene er ca på plass. Hvorfor vente til mandag? Jeg startet rett og slett denne søndags morgenen med en styrkeøkt før jobb. Jeg har virkelig lengtet etter å kjøre hipthrust med nok belastning etter to uker med høyreps og lite vekter!! Jeg startet selvsagt litt forsiktig, jeg er ikke helt herdet på hoftebeina lengre kjente jeg hehe. Så i dag ble de 95 kg jeg jobbet med. Har en følelse av at gangsperren sniker seg på meg snart!


Nå nærmer vi oss raskt september og jeg er faktisk kjempe klar for å få en god trenings høst! Jeg vil sette meg et par mål slik at det ikke blir synsetrening som det blir mye av på sommeren. Nå skal jeg bli sterk!!

1. HIP THRUST:

Siden jeg lå på 120 kg i hipthrust i vår må det være første mål å få til. Dessverre har jeg mistet litt av styrken her så det blir spennende å se hvor lang tid det tar å komme tilbake. Forhåpentligvis tar det ikke for lang tid, slik at jeg kan sette nytt mål!

 

2. RUMENSKE MARKLØFT:

65 kg. Markløft er virkelig ikke min ting, pga en gammel skade i ryggen må jeg være forsiktig dessverre. Men jeg har klart 60 kg i vår, så jeg satser på 65 i mndene fremover. Jeg har denne øvelsen mye med bare fordi jeg får så god kontakt i rumpa, så det å øke har ofte ikke vært en prioritet.

3. BULGARSK UTFALL:

Med manualer skal jeg opp i 50 kg. Jeg ligger nå på rundt 38 kg om ikke jeg tar helt feil. 

4. LØP:

Beinhinnebetennelsen har alltid stoppet meg her, men jeg gir meg aldri ettersom jeg elsker å løpe. Ingen spesifikke mål for øyeblikket, men jeg vil prøve å kunne jogge lettere på en høyere hastighet.

Kanskje du kan sette deg et par småmål selv? Er det en øvelse du vet du burde ta oftere kanskje? Eller en øvelse du alltid ligger i komfortsonen med? Sett mål! Man klarer faktisk alltid mer enn man tror!!

PS: Ny tights er bestilt! Er det noe som gir meg en ekstra motivasjon er det nytt treningstøy! Så det å unne seg noe akkurat nå på høsten er nok ikke en dum ide! :)

L <3

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

2 kommentarer

Snaps fra ferien

Skrevet 29.08.2015 klokken 18:24 | Kategori: Hverdag | Kommentarer: 0


Da er vi vel hjemme på sørlandet etter to uker med sol og varme på Mallorca. Jeg ligger rett ut på sofaen helt utslitt og kikker i gjennom bilder fra turen. Det ble en god del heldigvis! For meg er bilder viktig, det er minner som er verdt mer enn hel hau av penger. Jeg er så glad for at vi unnet oss denne turen og fikk opplevd så mye fint sammen. Om du ikke har vært i Alcudia så kan jeg i hvertfall anbefale det! Det er et rolig område med fin strand og by, både gammel og ny del, og begge bør besøkes. I tillegg er det en liten øy, så utfluktene er ikke langt unna.

Som dere ser ble det litt trening på turen. Vi hadde et treningssenter som samarbeidet med hotellet og det lå rett over gata, luksus!! Det var ikke akkurat som hjemme, men med litt improvisering og fantasi ble det gode økter! Noen av dagene valgte jeg heller å jogge tidlig på stranda, noe veldig mange andre også gjorde faktisk. Ble helt overrasket over hvor aktive folk var. Men jeg kan godt forstå dem, for å jogge nede med havet tidlig om morgenen var vanvittig digg og fint!!

OLD TOWN:

Gamlebyen i Alcudia ble besøkt en av dagene. Kjempe koselig sted som man virkelig må ta turen til om man først er på Mallorca. Fine, trange gater med småbutikker og fine restauranter med masse god mat <3


MARINELAND

Vi var også på dagstur til Palma for shopping og også en dag hvor vi dro til Marineland som er en dyrepark med masse ulike fugler, fisker, osv. Vi fikk med oss både papegøyeshow, sjøløve- og delfin show i løpet av dagen. Delfinene var absolutt et høydepunkt! Det var en kjempe gøy tur som var verdt pengene og bussturen på ca 1 time. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

0 kommentarer

Feriesnakk: rutiner og mat

Skrevet 27.08.2015 klokken 20:30 | Kategori: Kosthold | Kommentarer: 0


Nå sitter jeg ute på en varm steintrapp som har blitt varmet opp av sola som nå har gått ned. Himmelen er lyseblå og jeg bare nyter varmen og den fine utsikten. I kveld er den nest siste kvelden på Mallorca og selvom vi har hatt det fantastisk fint så skal det bli godt å komme hjem. Jeg lengter etter egen seng og egen mat nå etter to uker. Det har blitt mye god mat her nede, men jeg kjenner jeg savner min egen mat også og egne rutiner ikke minst.

Jeg tror man har godt av å komme litt ut av rutiner i blant, spesielt når man er et sånt et vanedyr som meg selv! Man får kjenne på det at det går fint. Å spise sjokolade hver dag her nede har jeg overlevd, til og med is og Burger King! Nå er det bare å klare å kutte den sjokolade vanen når jeg kommer hjem da. Litt tøft sikkert, men men. Kost oss har vi!! Det hører liksom med på ferie og det er viktig at man klarer å slappe litt av da. Føler du det er vanskelig kan du prøve å sette det i perspektiv. 2 uker av hele 52 uker i et år reiser du kanskje på ferie. Tror du virkelig at det skal skje store forskjeller på disse to små ukene når du lever relativt sunt resten? Også kan du tenke at en dag er du gammel. Og da spiller det lite rolle for deg om du holdt deg unna sukker året rundt. Da vil du tenke tilbake å vite at du har kost deg med dine nærmeste, ikke brukt ekstreme mengder med tid på å tenke på hver bidige kalori. Alt med måte så går det fint!!

Til slutt vil jeg bare fortelle at vi har funnet oss en favoritt restaurant her nede da. Det er en indisk restaurant og den har vi prøvd å holde oss vekke fra et par kvelder nå slik at vi kan kose oss der ekstra mye i morgen kveld. Og gjett om vi skal! Vi har en litt gøy ting på gang i morgen kveld, i tillegg til denne middagen! Siste dag skal nytes til det fulleste før det er tilbake til skole, jobb og disse rutinene mine.


L<3

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

0 kommentarer

Feriemodus - Alcudia

Skrevet 22.08.2015 klokken 20:12 | Kategori: Hverdag | Kommentarer: 2


Heihei! En liten update fra Mallorca var vel på høy tid nå. Vi har internett på hotellet, men på ingen måte noe å skryte av! Her settes tålmodigheten på prøve flere ganger daglig. Derfor går det mest i Instagram når jeg først gjør noe på nett. 

Vi lever virkelig livet her nede da med soling, bading og masse god mat stort sett hver dag. Vi har hatt oss en tur til storbyen Palma for å shoppe, noe som selvsagt falt i smak hehe! Til uka skal vi på en ny utflukt for å få et avbrekk fra all solinga, fint å gjøre litt andre ting også. Vi har treningsstudio på hotellet så det er digg. Det blir derfor oftest en morgenøkt før vi legger oss i sola. Kjæresten liker uansett å sove litt lenge han så det passer egentlig perfekt. Øktene blir ikke akkurat som hjemme, men jeg gjør nå det beste ut av det. Jeg trener selvsagt kun når jeg har lyst, men det har jeg omtrent hele tiden. Ferie eller ei, den etter-treningsfølelsen er priceless!!

Flere bilder kommer senere. Nå er det på tide å nyte kvelden.. :)


L <3

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

2 kommentarer

Hjemmelaget lasagne

Skrevet 13.08.2015 klokken 15:21 | Kategori: Kosthold | Kommentarer: 0
Lasagne må være noe av det diggeste å spise til middag! Jeg har ender som regel alltid opp med Toro ferdig lasagne. Rett og slett fordi den er så god, og i helgene syntes jeg det er helt innafor! Men hva om man vil spise lasagne i ukedagene? Da vil jeg veldig gjerne ha en noe sunnere variant, men fremdeles god. Jeg har prøvd å lage før, men den jeg lagde nå ble den beste hittil og skal definitivt lages igjen.

Oppskrift:

Stek kyllingkjøttdeig med løk og squash i terninger

Tilsett hakkede tomater, hvitløk og krydder. Jeg brukte pepper og oregano.

Legg så lag med sausen og speltlomper og evt cottage cheese. Topp med ost.

 

Dette ble veldig godt!! Det beste av alt er at om den kan fint spises dagen etter som restemat eller om du lager den kun til deg selv kan du dele i porsjoner og fryse ned så har du flere middager :)

L

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

0 kommentarer

Late breakfast

Skrevet 11.08.2015 klokken 14:16 | Kategori: Kosthold | Kommentarer: 2


I dag har jeg faktisk fri. Veldig uvant med fridager nå som jeg ikke lenger jobber fullt men skal både jobbe og være student. Det betyr vel egentlig at de få fridagene skal benyttes til lesing, men har aldri vært så god på det hehe. Forhåpentligvis klarer jeg å skjerpe meg nå i høst etter ferien.

I dag startet jeg dagen med en joggetur etterfulgt av et møte i banken. Nå er det faktisk på tide å legge leiligheten min ut for salg snart slik at vi kan kjøpe hus. Det er altså en spennende tid i vente med mange baller i lufta, både med tanke på studier, jobb og bosted. Jeg ble så gira etter møtet at jeg sitter bare her å gliser og vil bare rydde hele leiligheten for å ta masse bilder for å legge ut på internett.

Første måltid ble i dag rundt kl 13. Dette bilde la jeg ut på Instagram i går, men det ble altså måltid for denne dagen også hehe. Dette er altså sjokoproteinshake og speltlomper med egg, kaviar og agurk. Perfekt kombo syntes jeg. Siden jeg har fri resten av dagen får jeg pakke litt til sydenturen til lørdag og rydde og kanskje få tatt et par bilder da. Hjelpes, jeg klarer ikke sitte i ro!!! *supergira*

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

2 kommentarer

Nødvendig på periodisert faste: En god BCAA

Skrevet 10.08.2015 klokken 15:49 | Kategori: Kosthold | Kommentarer: 0


Heihei! Da var det mandag og nå er mange tilbake til hverdagen merker jeg. Treningssenteret er fullt med treningsklare mennesker! Det er litt mer moro å være på jobb da. I dag startet arbeidsdagen halv seks og med tanke på at jeg tester periodisert faste var det en utfordring. Det ble mye Pepsi max og kaffe og da klokken ble 11 måtte jeg nesten spise ettersom jeg skulle trene kl 13. Jeg pleier å legge første måltid i tolv tiden, så en time forskjell er jo ingen krise. Dette er min tredje dag og utrolig nok trives jeg veldig bra til nå. Jeg spiser meg god og mett og velger så et tidspunkt for neste måltid. Det som er digg med det er at jeg faktisk tenker mindre på mat enn tidligere. Jeg småspiser veldig lite og det har jeg nok godt av.

Jeg tenkte jeg skulle forklare hva jeg gjør når jeg trener lenge før klokken 12, da mitt første måltid skal inntas. F eks i går så trente jeg til halv ti. Jeg skulle altså ikke spise på litt over to timer. Jeg drakk derfor BCAA rett etter treninga. Det er viktig at musklene får noe raskt etter trening! Denne er med Cola smak og smakte faktisk veldig godt, i tillegg til at jeg da fint kunne gå litt lenger uten mat. Men når jeg da først spiser så spiser jeg mye ettersom jeg da prøver å legge neste måltid et par timer senere, uten å skulle småspise i mellom. Så da koser jeg meg med masse karbohydrater og proteiner! :D


Jeg gleder meg til fortsettelsen. Det er gøy å eksperimentere litt. Jeg reiser til syden på lørdag og jeg tror faktisk jeg vil fortsette om det er praktisk. Hvis jeg føler det blir stress på noen måte gjør jeg det selvsagt ikke. Ferie er ferie!

L

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

0 kommentarer

Linda tester: Periodisk faste

Skrevet 07.08.2015 klokken 12:25 | Kategori: Kosthold | Kommentarer: 2


I går kveld ble jeg sittende super inspirert etter å ha sett en dokumentar om ulike dietter for å leve lengst mulig. Altså ikke noe om utseende, men det som påvirker innsiden av kroppen, leve livet lengst mulig med en kropp som fungerer. Mange dietter ble gjennomgått og mye var ekstremt, da blant annet paleo, strikte dietter for å spise svært lite kalorier, osv. Mot slutten møter vi en mann på 113 år. Han går tur hver dag, fungerer altså kjempe bra fysisk og psykisk! Han lever på fisk, grønnsaker og frukt. Han modererer også kaloriinntaket. Dette med moderasjon var en gjenganger for å ta vare på kroppen. Og jeg må bare få postet dette nå før motivasjonen daler! Jeg har valgt å gi periodisk faste en sjanse. Jeg tror jeg småspiser for mye til tider. Derfor vil jeg prøve å la kroppen bli vant med å gå over en lengre periode uten mat.

Det finnes mye rart der ute og jeg er egentlig ikke for noen type diett bare så det er sagt, men det å faste i perioder skal ha flere positive effekter for kroppen, så hvorfor ikke gi det en sjanse? Er dere spente på å få vite hvordan dette går for meg? Da får dere bare følge med fremover for jeg starter allerede nå :)Bare så det er sagt så er ikke dette en sulte diett. Jeg velger å legge fastingen på starten av dagen ettersom jeg er avhengig av å legge meg god og mett. Måltidene som kommer senere på dagen er større slik at jeg får i meg kaloriene jeg skal. Det vil sikkert være tøft i begynnelsen, men det blir spennende å se hvordan kroppen tilvenner seg.

En dag i uken står jeg alltid opp kl fem om morgenen. Akkurat den blir tøff og jeg får se hvordan det hele blir lagt opp på akkurat denne dagen. Jeg begynte smått i dag med å innta første måltid rundt kl 12. Det ble litt lenge å vente etter trening, derfor skal jeg få kjøpt meg en god BCAA i dag som jeg kan innta etter trening. I tillegg skal jeg få handlet inn annet som kan komme godt med. Mer informasjon kommer underveis :) Har du testet PF før?

L

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

2 kommentarer

Grove hjemmelagde rundstykker

Skrevet 01.08.2015 klokken 13:54 | Kategori: Kosthold | Kommentarer: 0


God lørdag! Jeg tenkte egentlig bare å dele kjapt en oppskrift på grove rundtstykker som kun krever et par ingredienser! Jeg vet ikke med dere, men jeg takler ikke lang ingredienslister! Denne lagde jeg i dag og er i hvertfall super enkel! :)

Jeg hadde en del cottage cheese til over, derfor ville jeg ha en oppskrift som gjorde at jeg fikk brukt det.

Alt du trenger er:

250 g cottage cheese (bruk stavmikser og bland ut før du tilsetter resten av ingrediensene)

200 g fullkornsmel + 50 g havremel

2 egg

2 ts bakepulver

Sesamfrø eller annet som topping

Stek på 200 grader i 15-18 min


Jeg har endelig frihelg og gjett om den skal nytes! Nå skal jeg straks en kjapp tur på butikken for å handle inn til hjemmelaget lasagne og mer sjokolade. Spiste visst opp alt i går jeg, opsi!

L

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

0 kommentarer

hits