ptlinda

Sukkerfri sjokosnacks <3

Skrevet 30.06.2015 klokken 22:24 | Kategori: Kosthold | Kommentarer: 1En gammel oppskrift, men enda like god! Og det beste av alt er at det krever så latterlig lite! Handleliste: speltlomper, sukkerfrisjokolade, evt salt som kan strøs lett over for en god miks av sjokolade og salt, noe som smaker fantastisk!

Smelt sjokoladen mens speltlompene ligger oppkuttet i ovnene en bitteliten stund. Kjempe god snacks som kan nytes når som helst.

Etter en lang dag i sola er jeg helt skutt nå. I morgen er det tidlig opp på jobb så jeg tror faktisk jeg skal finne senga jeg, brun og takknemlig for en fantastisk dag :)

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

1 kommentar

500 kcal høypuls økt

Skrevet 29.06.2015 klokken 14:59 | Kategori: Trening | Kommentarer: 0


I helga kjørte jeg en høyintensiv sirkeløkt. Jeg har fått veldig dilla på sirkeltrening igjen så derfor valgte jeg dette fremfor en styrkeøkt. Det er gøy å gjøre litt annet en det normale i blant! Jeg presser meg hardt, og det føles virkelig fantastisk å svette, få trent kondisjon og kjenne muskelene jobbe, alt i ett rett og slett!

Før jeg startet opp kjørte jeg bulgarsk utfall i TRX med 10 kg, i tillegg til litt rumpeaktiveringsøvelser. Når du kjører bulgarsk utfall i TRX får du absolutt tvunget balansen til å jobbe litt ekstra, i tillegg til at man kommer ned i en god og dyp bunnposisjon

Selve økten:

100 kettleswing

90 Glutebridge med strikk + kettlebell (aaauuuu)

80 Gobletsquat m strikk og kettlebell

70 Pushpress m kettlebells

60 Strakemarkløft m kettlebells

50 sumowalks med strikk (50 hver side)

40 Foroverbøyd sidehev m manualer

30 Skråe knebøy uten vekt m strikk

20 burpees

10 situps

Men så tok jeg 100 situps siden jeg hadde en challenge hvor jeg tok 100 situps hver dag sist uke :P Dette var utrolig gøy og slitsomt! Pulsen var høy omtrent igjennom hele økta, og tiden fløy virkelig av gårde!! 500 kcal ble forbrent og jeg sa meg godt fornøyd. Rumpa fikk virkelig svi, noe som var hensikten med økta hehe!

Vektene du velger kommer selvfølgelig til å spille inn på hvor mye du forbrenner. Det skal være sånn at du må ta pauser for å klare å gjennomføre alle repetisjonene.

L 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

0 kommentarer

Smoothie bowl for breakfast

Skrevet 27.06.2015 klokken 11:12 | Kategori: Kosthold | Kommentarer: 3


I dag fikk jeg meg en heftig styrkeøkt på morgenen før jeg skulle ha litt utetrening med kunder. Da jeg kom hjem fra trening hadde jeg en god del cottagecheese og en boks med mager kesam som går ut på dato. Jeg hater å kaste mat, men i det siste har jeg ikke hatt så lyst på melkeprodukter. Men i dag ble jeg nødt. Derfor falt valget på en slags smoothiebowl som jeg syntes var et passende navn. Jeg lagde smoothie med cottagecheese, mager kesam, vaniljeprotein, jordbær, bjørnebær og et halvt eple. Den andre halvdelen brukte jeg som topping sammen med mandler. Jeg må si jeg har blitt ufattelig mye bedre på å spise frukt og bær den siste tiden. Jeg bruker blenderen omtrent hver dag nå, så det er jeg faktisk ganske stolt over. Jeg har jo vært ganske så dårlig på akkurat dette, men jeg merker det er mye lettere om sommeren enn om vinteren. Jeg får automatisk mer lyst på friske og lette måltider.
Nå må jeg hive meg av gårde med kettlebells på slep. Utetrening venter!

L

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

3 kommentarer

Chia Porridge

Skrevet 24.06.2015 klokken 20:07 | Kategori: Kosthold | Kommentarer: 2


All time favorite <3 Blir ikke lei (for øyeblikket) Dette har vært min faste frokost nå i ca to uker. Jeg havner alltid i perioder hvor jeg kun spiser en spesiell ting til frokost eller kvelds f eks. Helt til jeg går videre til neste ting jeg får dilla på :P Det er i hvertfall ingen tvil om at dette havner i den kategorien.


I dag hadde jeg først en løpetur etterfulgt av denne frokosten som sto å ventet på meg hjemme i kjøleskapet. Oppskriften har jeg allerede delt, men kort fortalt inneholder denne banan, pære, kokosmelk og chiafrø. Super enkel oppskrift som jeg mekker sammen før jeg legger meg.

Etter løpeturen la jeg meg ut i sola med en god bok et par timer og nå har vi akkurat grilla på verandaen. Det er lite som slår en god grillmiddag! 

For øyeblikket er jeg på jobb, og det er jeg til det stenger. Litt kjedelig når været er så forbaska fint, men men. Det er visst en del sprekinger som vil ta turen innom for å trene!

 L

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

2 kommentarer

Hjemmeøkt med kettlebells

Skrevet 23.06.2015 klokken 18:07 | Kategori: Trening | Kommentarer: 4


Jeg vet ikke med dere, men når sommeren og varmen kommer elsker jeg å holde meg litt unna treningssenteret. Til tross for at jeg jobber der hehe. Kanskje enda større grunn for å få litt timeout. Jeg er på treningssenteret året rundt, både med jobb og egentrening så det å ha sommeren til å trene alternativt er viktig.

Her kommer et par bilder fra helgen. Jeg har jo fått kjøpt meg et par kettlebells. Ikke noe ordentlige greier, men det var det eneste de hadde inne for øyeblikket. Det funker når de kun brukes i blant. De er geniale å ha med i sirkeløkter når man vil ha det kjapt og effektivt uten å måtte gå til treningsstudio. Det er jo ufattelig mye man kan gjøre med disse kulene! Kettleswing er en stor favoritt hos meg, fordi den tar godt på rumpe, i tillegg til at du får pulsen opp. Den kan også varieres med å ta kulen helt opp over hode slik jeg gjør på det øverste bilde. Da får du med skuldre i samme slengen.

Strake markløft funker også i sirkel eller i et supersett med en annen øvelse. Jeg kjører på med mange reps, ettersom belastningen blir noe helt annet enn det jeg bruker når jeg trener styrke på treningsstudio. Goblet squat, utfall og skulderpress/pushpress er andre øvelser jeg nesten alltid kjører med kettlebells. Herlig måte å få trent kondisjon, samtidig som at man bevarer muskelmassen og til og med øker den utholdende styrken. Når jeg kjører sirkeltrening så bruker jeg både øvelser med egen kroppsvekt, i tillegg til utstyr som kettlebells og strikk. Jeg har også en TRX som brukes i blant. Jeg anbefaler virkelig å gå for noe av dette om du vurderer å investere i litt utstyr..:)


L

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

4 kommentarer

Ny uke, Challenge do over

Skrevet 22.06.2015 klokken 14:12 | Kategori: Trening | Kommentarer: 2


Nå har jeg kost meg med fri i hele helgen. Treningen har blitt lagt ute med både løping og mine situps siden jeg hadde en challenge om å klare 100 hver dag sist uke. Og det gjorde jeg! Det var faktisk ingen problem. Kjæresten meldte seg ut allerede på dag 1 dessverre. Men på fredag tapte han i bowling, og hva tror dere straffen ble? Hehe! Joda, så denne uka så må han fullføre challengen jeg egentlig satt for sist uke med 100 sit ups hver dag. Det betyr også at jeg gjør det samme neste uke igjen. For meg er det ikke så mye straff, syntes det er gøy å ha noe som jeg kan krysse av på at jeg har gjort :P Så jeg får lage en ny liste å henge på kjøleskapet for denne uken slik at vi begge kan krysse av, i tillegg til at det er en fin påminner når den henger der. Noen flere som tør å henge seg på eller? På lørdag fikk jeg mitt første strandbesøk for i år!! Jeg tror det å ligge på stranda med ei god bok og sommermusikk på ørene er noe av det mest avslappende jeg vet om! Jeg krysser fingrene for at jeg får flere slike dager til tross for at jeg skal jobbe mye fremover.

I tillegg til litt soling i helgen ble det en veldig spontan tur til Danmark i går ettermiddag! Meg og Leon lå i sola også plutselig tenkte vi det hadde vært greit å fylle opp før sommeren med øl, brus, kjøtt, osv. Så da heiv vi oss av gårde på ettermiddagsbåten. Det ble hele 7 brett med Pepsi Max hoho! :D Man skal jo spare på å reise over, så hvorfor ikke :P Siden vi var hjemme sent var det tøft å starte mandagen i dag, men jeg fikk til min planlagte morgenøkt med styrke :)

L

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

2 kommentarer

Chia pudding og challenge

Skrevet 14.06.2015 klokken 19:02 | Kategori: Kosthold | Kommentarer: 4


Ny chiapudding oppskrift allerede dere. Jeg ble litt gira på å teste litt mer siden den forrige ble en sukse, og resultatet ble bra også denne gangen! Det er jo veldig greit å ha ferdig laget frokost etter trening! I tillegg har jeg funnet ut at det er en god måte på å få i seg litt ekstra frukt og vitaminer på, noe jeg faktisk er ganske så dårlig på.

1 banan, halv pære, 4 ss chiafrø, ca 1/2 boks kokosmelk og litt vann. Topping: Honning

Under her ser dere en liten ny ting jeg tenkte å teste ut. Målet for meg er rett og slett å ta 100 situps hver dag denne uken! Jeg har laget denne listen som nå henger på kjøleskapet. Her krysser vi ut når dagens situps er gjort. Tror dere vi klarer det?? Det er jo bare å slenge seg med om du vil ha en litt stor utfordring. For det er jo faktisk ganske mange. Men om man tar 50 om morgenen og 50 om kvelden f eks? Jeg har troa!

L

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

4 kommentarer

Vegetar grillings

Skrevet 13.06.2015 klokken 17:00 | Kategori: Kosthold | Kommentarer: 0


Jeg bare må dele denne middagen med dere fra i går, for den er den beste jeg har hatt på veldig lenge nå!! Nå som grillsesongen er i gang tenkte jeg at jeg måtte få testet vegetarburger. Jeg lagde egne selv for lenge siden, men den oppskriften har jeg helt glemt, så akkurat i dag ble det ferdig kjøpt på butikken. Jeg må si jeg ble positivt overrasket og jeg måtte faktisk dobbeltsjekke at det var vegetar halveis i middagen haha! Nå har ikke jeg spist rødt kjøtt på mange mange år, men jeg følte det minnet veldig om vanlig burger jeg. Det jeg syntes er veldig dumt er at disse burgerne er litt for dyre. Jeg er jo veldig for et kosthold med mindre kjøtt, dette er jo en av grunnen til at jeg holder meg til kylling og fisk. Jeg vil definitivt få inn mer vegetarmat fremover, så da må jeg prøve å lage litt mer fra bunnen av.

Som tilbehør lagde jeg en veldig enkel salat og søtpotet fries. Det var virkelig en fest i munnen altså!

I dag startet jeg lørdagen med en styrkeøkt, min første på nesten to uker! Formen har jo lenge vært dårlig, men nå er jeg nesten tilbake. Jeg tok det selvsagt rolig med tanke på vekter. Jeg blir nødt til å jobbe meg litt opp igjen kjenner jeg. Tipper jeg vil bli rimelig støl i morgen uansett!

L

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

0 kommentarer

Vitamin bombe til frokost

Skrevet 12.06.2015 klokken 11:40 | Kategori: Kosthold | Kommentarer: 1


Nå har jeg akkurat spist denne bollen fullstappet med vitaminer og omega 3. Fantastisk måltid etter en løpetur! Dere lurer kanskje på hva det er? For det er ikke havregrøt som det kanskje kan se ut som. Dette er chia pudding. Chia er et frø med omega 3 og vitaminer og jeg har faktisk spist det siden jeg var i Mexico i 2011. Jeg har alltid brukt det i smoothies, og nå også som pudding. Chia pudding kan varieres til det uendelige, det handler bare om å tørre å prøve. Jeg har prøvd med blant annet kokosmelk som er veldig populært for tiden. Men i går ville jeg prøve noe nytt. Jeg lagde den altså klar i går kveld slik at chiafrøene var myknet opp til i dag. De må nemlig ligge en stund først om man vil at de skal bli myke og ese litt ut.

Jeg vet ikke hva det er, men dette er midt i blinken for meg når varmen kommer. Det er da kroppen min får lyst på friske saker som dette. Nå skal jeg nok legge meg litt ut i sola tenker jeg. Prøve å få litt farge på kroppen. Solen stråler og jeg løp i shorts for første gang i år. Det var så digg! Små gleder i hverdagen h<3

1 banan, bringebær, noen få blåbær, 4 ss chiafrø, litt melk blandes i blender. Settes kaldt i noen timer/over natten.

Topping: kanel og bringebær


Ha en fin dag <3 L

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

1 kommentar

En dag i dyreparken!

Skrevet 11.06.2015 klokken 16:55 | Kategori: Hverdag | Kommentarer: 2


Heihei!

For en dag! Siden kjæresten straks begynner i ny jobb og jeg har noen dager igjen før jeg starter opp med jobbingen igjen ville vi utnytte dagen med å ta en tur til dyreparken. Han hadde aldri vært der før, og det er flere år siden jeg har fått tatt turen dit selv. Det er jo så gøy og koselig så det var absolutt på tide at vi besøkte parken. Vi var kjempe heldige med været, skikkelig sommer. Vi tok en hau av bilder, så deler et par stykker. Vi var ganske heldig med å få øye på dyrene, bortsett fra løvene som tydeligvis akkurat hadde spist så de lå bare å slappet av i dårlig vinkel for oss som gjerne ville ta bilder hehe. Men men, vi fikk ganske gode bilder av de andre dyrene.

Posa med et fint smil å greier han lamaen :DVi lo godt av dette bilde! Jeg sa vi tar hendene opp, Leon kom tydeligvis ikke så langt :P Nå har vi akkurat kost oss med sushi på verandaen. Vi var så utrolig sultne av all den gåingen så dette var perfekt!!

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

2 kommentarer

Rosa smoothie

Skrevet 06.06.2015 klokken 15:21 | Kategori: Kosthold | Kommentarer: 1


Mmm. Ser ikke dette fristende ut? Jeg er enda skikkelig dårlig dessverre, den gåturen i går var nok det verste jeg kunne gjort.. Så der fikk jeg virkelig lært hvor viktig det er med ro og hvile når man er syk. Jeg husker seriøst ikke sist jeg var så dårlig som i går kveld. Jeg lå med iskald klut på panna i et hjem uten nesespray eller smertestillende. Sånn går det når man forsøker å overbevise seg selv om at man ikke er så syk. I dag blir igjen tilbringet på sofaen, og ingenting annet. Jeg bestemte meg for å få i meg litt vitaminer siden kosten har vært veldig dårlig de siste dagene.

Det ble en herlig rosa smoothie laget av:

Jordbær, ananas, magerkesam, chiafrø, mango funlight, litt vann

 Nå er pencilin kuren i gang så jeg krysser selvfølgelig fingrene for at jeg kan feire bursdagen min i mye bedre form enn i dag! Nok sykesnakk her nå, promise!!

L

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

1 kommentar

Bachelor i boks!

Skrevet 02.06.2015 klokken 21:47 | Kategori: Hverdag | Kommentarer: 0


Dette har vært en lykkens dag! En dag jeg har ventet ekstremt lenge på! Jeg har nå etter litt om og men endelig en bachelor grad i idrett. For helt ærlig var det ikke helt planen min da jeg begynte å studere. Men så går tiden så fort at plutselig var jeg der, og det er jeg selvfølgelig veldig glad for nå. Jeg feiret med å kjøre en god styrkeøkt med nytt program. Alltid gøy med litt forandring! I tillegg ble det en tur på Ikea for å kjøpe ny kommode og nattbord. Ettermiddagen har derfor gått til bygging, eller moralsk støtte på kjæresten som bygger hehe!

Selv om denne dagen har vært gledelig har jeg også begynt å bli syk. Noe som passer seg ekstremt dårlig!! Jeg skal på photoshoot med Trimtex i morgen, så det er virkelig ikke tid til det:/ Jeg har akkurat fått i meg en stor bolle med tomatsuppe og masse te må drikkes før jeg går i seng. Dessverre føler jeg bare jeg blir verre her som timene går..

Disse bildene er fra Juni i fjor. Jeg har liksom ikke hatt tid til å ta så mye bilder de siste dagene, så da ble det et lite tilbakeblikk. Jeg må si jeg har ekstremt lite med sommerfølelse altså når jeg sammenligner med disse bildene. Det er en svært lite digg vind som herjer på sørlandet og man klarer derfor ikke nyte sola selvom den er til stedet. Kjedelig altså, frister ikke å løpe ute heller, jeg kommer meg jo nesten ikke av flekken når jeg får vinden i mot :P


Nei nå skal jeg legge beina høyt med dyna godt surra rundt meg og krysse fingrene for at dette ikke utvikler seg!!

Ha en fin kveld dere <3

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

0 kommentarer

Online treningsprogram & kostplan JUNI TILBUD!!

Skrevet 01.06.2015 klokken 09:26 | Kategori: Trening | Kommentarer: 1HIPP HURRA! Sommeren er her!! Og jeg feirer med å kjøre TILBUD på både treningsprogram og kostplan!

15% for kostplan og treningsprogram samlet

10% avslag for treningsprogram alene

Selv om sommeren er her så er det aldri for sent å lære og å prøve noe nytt. Treningsprogrammet kan du selvfølgelig begynne med akkurat når du vil.

Programmet vil vær variert med mye spennende øvelser. Rumpe vil være et hovedfokus, tillegg til annet som måtte være ønskelig. Kontakt meg på mail for bestilling og eventuelle spørsmål.

 

Tilbudet varer frem til 15.06

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

1 kommentar

hits