ptlinda

Hjemmelaget musli <3

Skrevet 14.04.2014 klokken 16:10 | Kategori: Kosthold | Kommentarer: 3


Tenkte jeg kunne dele denne fantastiske oppskriften på hjemmelaget musli. Frokostblandingene som står i hyllene på butikken inneholder unødvendig mye sukker så hvorfor ikke lage sin egen som smaker bedre, er sunnere og garantert billigere?

Jeg har lest en del på nett og kombinert litt av flere oppskrifter til en som passer meg perfekt. Og det har blitt en stor sukse!

Det hele tar ikke veldig lang tid heller, men personlig så koser jeg meg når jeg gjør dette.

Det du trenger er disse ingrediensene:

200 g havregryn store

50 g 4-korn(eller bruk havregryn)

60 g mandler

40 g hasselnøtter

1,5 dl solsikkefrø

1 dl sesamfrø

0,5 dl linfrø

4 ss honning

En hånd rosiner

2 ss olje - raps eller oliven

Sukrin - valgfritt

Kardemomme - valgfritt

 

 

Hakk opp nøttene, solsikkefrøene og rosinene i biter og bland alt det tørre sammen. Størrelsen på bitene bestemmer du selv etter egen ønske. Deretter strør jeg litt kardemomme og sukrin over og blander inn. Smelt honningen og oljen sammen og hell det over det tørre og bland godt. Tilsett litt vann i tillegg.

Spre blandingen over to stekebrett. Stek dem midt i ovnen på 140 grader i ca 35 minutter. Rør litt når halve tiden er gått.

 

 

Når 35 min er gått tar den ut brettet og setter inn det neste. Jeg lar muslien avkjøle seg før jeg heller det over i et glass.

 #kosthold #musli #frokostblanding #sunn #oppskrift #mat

 

 

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

3 kommentarer

Fra ortoreksi til å leve, Del 2

Skrevet 02.04.2014 klokken 17:00 | Kategori: Kosthold | Kommentarer: 4


Litt etter litt kom det seg. Jeg fokuserte på styrketrening. Noe som absolutt ble min redning. Jeg kuttet ned betraktelig ned på løpingen og fokuserte på styrke. Og jeg begynte å spise litt mer.

Det har vært en lang vei. Og jeg har lenge kalt meg frisk. Men 100% frisk har jeg ikke vært. Det henger lenge igjen. Men jeg liker livsstilen min nå. Jeg har nå lært meg at sjokolade ikke trenger ødelegge alt for meg. All treningen er ikke forgjeves av den grunn! Jeg koser meg med mat. Jeg tillater meg det jeg vil ha. Jeg har endelig lært å slappe av, og det er så deilig!! Kroppen setter stor pris på det. Jeg har også innsett at man blir aldri helt fornøyd, det vil alltid være noe man kan pirke på! Så jeg vil heller leve og kose meg litt ekstra når jeg føler for det, ja vel så er ikke magen rippa. So fucking what? Ja det er gøy å ha det, men man må finne ut selv om det er verdt det.

Jeg går for en mellomting nå. Jeg tillater meg nesten all mat men i mengder, imotsetning til før hvor nesten alt var ulovlig. Disse reglene lagde jeg i hodet og kom selvfølgelig av å ha lest litt for mye på bloggere som var på diett. Noen ting kan jeg ærlig si henger igjen, men dette er ikke noe jeg savner i det hele tatt og har aldri vært fan av det så da velger jeg å ta avstand, som f eks fritert mat, dette ser ikke jeg meningen med, men det er min mening.

Jeg har lært så mye om meg selv. Jeg brenner så mye for dette, og jeg vil så gjerne kunne hjelpe andre. Så jeg bestemte meg for å ta en personlig trener utdannelse på Universitetet i Agder. Jeg reiste til Mexico med Gateway College å tok idrett. Egentlig bare for å leve. Lære mer om meg selv, og for nye opplevelser.

 

Dette er fra min tur i Mexico. Der ble det mye mat! Jeg var livredd for å gå ned igjen uten å legge merke til det selv! Men det gikk bra. Jeg trente mye styrke og spiste godt!

 

Som sagt så er jeg ca der jeg vil være nå. Ja, det er alltid noe man ikke blir fornøyd med i sin egen kropp. Men jeg har lært å gi meg selv en pause. Ingen veiing, ingen stirring i speilet. Tøyet du har er god nok måling på om det skjer noen store forandringer. Mer trenger man ikke.. Fokuser på å bygg en sterk kropp med en treningsmåte du liker. En ting som henger igjen for meg er at jeg liker å være alene eller med få personer. For mange folk gjør at jeg lukker meg. Så her har jeg enda noe å jobbe med, det vet jeg.

Jeg vet at mange er i den posisjonen jeg var i, eller kommer til å komme der. På nettet er det nå heldgivis mer og mer fokus på å gi litt mer blanke. Det er bra! Vi jenter trenger dette. Jeg syntes disse retusjerte fitness instagram bildene sprer mye negativt med seg. Noen ser på det som inspirasjon og det er fint, men det kommer til et punkt for veldig mange at de blir besatt, pga blant annet slike bilder. Skal man få den kroppen må man gi opp veldig mye og mange mister seg selv helt oppi dette. Jeg håper virkelig at den trenden snur nå. Alle som har vært i bobla prøver nå å nå ut til andre som er på vei inn i denne bobla. Og det vil jeg også! Her kan dere se hva som kan skje. Kanskje en litt mer muskulær utgave som ikke er like tydelig å se faren med. Men faren er å bli så besatt at alt handler om å leve sunt. Lev livet. Klisje, men so true. Nyt det, spis sunt og godt, men aldri nekt deg noe som helst som du egentlig vil ha. Litt kos må til. Og vil du ikke drive med morgencardio så gjør du ikke det!! Skal du ikke stille i fitness så ikke lev som en fitnessutøver. For jeg skal love deg at det er ikke der lykken ligger. 

 

Dette er meg nå. Og det er greit. Noen dager har man mye vann i kroppen, andre dager ikke. Så prøv å ikke legg for mye i det om du plutselig føler deg "stor".

Jeg fokuserer på å bygge rumpe, få en sterkere kropp, men i et avslappet tempo. Jeg trener som regel 6 dager i uken, dette er fordi jeg har lyst! Jeg elsker å trene, jeg elsker følelsen jeg får etter trening. Før kunne øktene fort bli på 2 timer, nå går de nesten aldri over 1 time. Dessuten trener jeg akkurat det jeg vil trene når jeg vil.


Veldig glad jeg hadde denne jenta med meg på veien. Det å ha en man kan si absolutt alt man føler og tenker til uten å følge seg dum var utrolig hjelpsomt! Jeg visste hun var der for meg uansett hva!<3

 

#spiseforstyrrelse #ortoreksi #trening #kosthold #livsstil 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

4 kommentarer

hits