ptlinda

Hjemmelaget musli: Vol 2

Skrevet 28.03.2015 klokken 20:51 | Kategori: Kosthold | Kommentarer: 2


Som mange vet spiser jeg musli så og si hver eneste dag. Da jeg begynte å spise mulig, for veldig veldig mange år siden spiste jeg Axa go morgen muslier i lange tider. Jeg innså etterhvert at disse inneholdt svært mye undøvendig sukker. Til slutt begynte jeg å lage min egen, og siden har jeg aldri tenkt tanken på å spise noe annen musli. Jeg elsker muslien jeg alltid har laget, men da en av kundene mine sendte over en oppskrift ville jeg selvfølgelig teste den. Den så jo veldig spennende ut, og resultatet ble fantastisk! Jeg la til et par ingredienser til den opprinnelige Low FODMAP oppskriften. Så derfor velger jeg å dele den opprinnelige med mine ingredienser i parantes, slik at de som faktisk spiser etter fodmap kan lage den. Jeg har ingen reaksjoner på matvarer og derfor ikke nødvendig for meg.

3 dl havregryn

1 dl kokos

1 dl gresskarkjerner

1 dl solsikkekjerner

(100 g mandler)

(håndfull rosiner)

(1 dl sesamfrø)

(0,5 dl linfrø)

Bland ingrediensene i en bolle

 

2 ss raspolje/kokosolje

2 ss lønnesirup/(honning)

1 banan

Bland disse ingrediensene med en stavmikser, som deretter helles over de tørre ingrediensene

Stekes i ovnen på 175 grader i ca 20 min, rør om etter halve tiden.


L

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

2 kommentarer

Fem kyllingfavoritter

Skrevet 19.03.2015 klokken 12:48 | Kategori: Kosthold | Kommentarer: 3


Det er ingen hemmelighet at jeg er litt av et vanemenneske. Jeg spiser kylling og og fisk til middag, og jeg kommer alltid i perioder hvor jeg spiser noe ca hele tiden.

Jeg er veldig glad for at jeg har tatt bilder av middagene mine det siste året. Nå kunne jeg gå tilbake å få litt inspirasjon. Jeg har flere middager på lager, men jeg begynner med kylling, både kyllingfilet og kyllingkjøttdeig. Jeg liker selv når oppskrifter er enkle og krever ikke en hel hau av ingredienser, og dette er altså slike retter. Kjempe enkelt og kjempe godt! :)

Første rett er kyllingfilet kuttet i biter og stekt i panna sammen med potetmos og salat. Litt ketchup på så er jeg fornøyd!

Kyllingwok lager jeg støtt og stadig. Stek kyllingfilet i biter, stek deretter grønnsakene, miks både grønnsaker og kylling for deretter å tilsette woksaus. Kjøp enten fryste poser eller kutt grønnsaker selv. Jeg tyr ofte til poser, spesielt wok classic og thai mikset sammen.

Grilla kyllingfilet med potetsalat og spinatsalat må være en sikker vinner! Alt som legges på grillen smaker himmelsk syntes jeg. Snart er grillsesongen her så tenkte denne passet bra!

Pizza må vel egentlig være favoritten min! Enten om det er på et grovt pitabrød eller speltlomper. Jeg bruker kyllingkjøttdeig og ofte toro sitt pizzafyll med tomat og løk om jeg skal kose meg litt ekstra, spesielt i helgene. Dette er kjempe enkelt og fantastisk godt!! Du kan også krydre kyllingkjøttdeigen med noe annet, som pepper, hvitløk og grillkrydder.


Taco med hjemmelaget guacamole laget med kyllingkjøttdeig. Guacamolen lager jeg veldig enkelt: Jeg moser avocadoen og tilsetter krydder og evt småhakket løk. Litt lime kan man også ha.

L

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

3 kommentarer

Blåbær/vanilje smoothie

Skrevet 18.03.2015 klokken 11:01 | Kategori: Kosthold | Kommentarer: 1


Jeg er inne i en periode hvor jeg har dilla på smoothie. Det funker perfekt som dessert eller som et mellommåltid.

I går lagde jeg en veldig god som jeg koste meg med på kvelden

Oppskrift blåbær/vanilje smoothie:

Fryste blåbær

Et par fryste bjørnebær

1/5 til en hel banan

1 lite beger vanilje yoghurt(yoplait eller tine)

2 ss mager kesam

Litt saft, f eks fruktfest

Vann justerer du etter hvordan du vil konsistensen skal være

Ved å bruke magerkesam og/eller yoghurt får du en litt kremaktig konsistens og smak, noe jeg liker veldig godt! Den blir i tillegg litt mer mettende. Har du chiafrø tilgjengelig er det genialt å ha litt av det også oppi. Chiafrø smaker lite, men har flere gunstige effekter på kroppen ettersom de inneholder blant annet omega 3, fiber og proteiner.

L

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

1 kommentar

Sirkeløkt mandag 16.03

Skrevet 16.03.2015 klokken 18:55 | Kategori: Trening | Kommentarer: 1


Da var mandagen her, og ukens første styrkeøkt er i boks. I dag har jeg hatt kunder, jobbet med skole og også fått tid til å møte jentene. God start på uken med andre ord! :)

Sist uke satt jeg meg ingen mål i forhold til trening og matvaner, og jeg velger faktisk å ikke gjøre det nå heller. Jeg er motivert, men det er fremdeles noe som ikke er som det pleier. Jeg kan egentlig ikke sette helt fingeren på det, men jeg tror bare ikke jeg har noe spesielt jeg vil fokusere på for tiden. Jeg vil bare ta hver dag som den kommer og prøve å følge programmet mitt så godt jeg kan. Har du noe spesielt i fokus for tiden?


Det var kanskje ikke den beste motivasjonen :P Men av og til er det nok bra å ikke ha noe plan, når man ellers pleier det. Jeg vil jo uansett trene hele kroppen, jeg vil bygge meg sterkere og bedre på alle områder, men i et rolig tempo. Man må huske å kose seg på veien! Mange tenker nok at ja men hvis jeg bare får kvittet med meg de to kiloene eller bare ser magerutene er jeg fornøyd. Men som regel finner man da noe annet man baare vil nå før man er fornøyd. Vær fornøyd med det du driver med, og belønn deg selv på veien. Det er en livsstilsendring og trening skal være noe positivt. For meg er trening positivt, det er "min tid", nesten som terapi! Flere som føler det slik?

I dag kjørte jeg en tung styrkeøkt etterfulgt av en liten sirkeltrening med lettere vekter og flere reps.

Dagens sirkel:

15 pushpress med kettlebell

20 sumomark kettlebell

20 sumowalk med strikk på hvert bein

20 situps

x3

Dette var for å få opp pulsen litt ekstra og for å presse inn litt ekstra styrke på en effektiv måte. Jeg liker å alltid ha litt høyreps trening på slutten av øktene.

Nå skal jeg kose meg alene i sofaen resten av kvelden med speltlomper og philadelphia sjokolade. Jeg hadde litt igjen fra helgen, og det er jo umulig å la slikt ligge i fred!! Du vet når du sier at du skal bare ta en? Til slutt sitter jeg med ei skje oppi boksen til det er tomt haha.

L

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

1 kommentar

Jordbær/mango smoothie

Skrevet 08.03.2015 klokken 12:13 | Kategori: Kosthold | Kommentarer: 5


I denne uken var et av målene mine å lage minst tre smoothie. Det fikk jeg til, og jeg har funnet en stor favoritt jeg tenkte å dele med dere! Smoothie er utrolig greit å ta med på jobb eller som en dessert! Når jeg har tidlig vakt lager jeg klar en smoothie som jeg legger i frysen over natta. Etter et par små timer med tining om morgenen er den smeltet og klar. Utrolig enkel måte å få i seg litt ekstra bær.

 

Jeg lager aldri smoothie på eksakte mål, så dere må nesten prøve dere litt frem.

Smoothie:

1 banan

En god del frosne jordbær

Et par frosne bjørnebær

Noen biter med mango

3-4 ss mager kesam

Fun light fruktfest

Evt chiafrø også om du har :)

Vet du hvorfor bær er bra for deg?

Bær er en utrolig god kilde på antioksidanter, i tillegg til at de fleste inneholder mye fiber, vitaminer og mineraler.

Bjørnebær er rik på vitamin A og C blant annet.

Jordbær inneholder en svært sterk antioksidant, og er kjent for å beskytte hjertet og beskytter mot betennelse. I tillegg inneholder jordbær jern, kalsium og vitaminer, da spesielt C-vitamin.

L

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

5 kommentarer

hits