ptlinda

Hjemmelaget guacamole

Skrevet 12.02.2016 klokken 11:59 | Kategori: Kosthold | Kommentarer: 2


Guacamole passer til så mye, og blir egentlig alt for lite brukt for tiden. Så nå er det på tide å få dratt avokadoen litt mer inn i kosten igjen. Alt du trenger er en avokado, lime, løk, koriander og pepper. Miks alt godt sammen og ha den f eks som tilbehør til tacoen, i salaten eller på brødskiva.


Personlig syntes jeg det er utrolig godt på grove baguetter sammen med litt ekstra grønnsaker. Husk at en hjemmelaget guacamole ikke har lang holdbarhet, men ved å la den stå tildekket i kjøleskapet med avokadosteinen vil den holde litt lenger.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

2 kommentarer

Grove 12øres

Skrevet 06.02.2016 klokken 01:24 | Kategori: Kosthold | Kommentarer: 2


Jeg går virkelig aldri lei denne oppskriften på grove 12øres. Oppskriften er basert på lindastuhaug sin oppskrift, og om jeg er glad jeg kom over denne for noen år tilbake. Jeg har prøvd mye sunnere baking, men ingenting slår dette. Deigen er saftig og bare perfekt! Og det er ikke ofte jeg kan si det om de sunnere variantene.

2 dl havremel, 2 dl fullkorn fibra, 1 ss bakepulver, 50 g sukrin gold,30 g lettsmør kald, 250 g mager kesam, litt kardemomme. Ha på gulkrem og plasser i ovnen på 225 grader i 6-7 minutter

Enjoy! ;)

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

2 kommentarer

Grønn vitamin bombe

Skrevet 31.01.2016 klokken 19:35 | Kategori: Kosthold | Kommentarer: 1


Processed with VSCOcam with f2 preset

Hva er vel bedre enn en grønn smoothie når man vil få i seg masse gode næringsstoffer?? På lørdag var jeg utrolig nok kjempe sugen på nettopp dette. Dette er faktisk min første helt grønne smoothie uten bær! Grønnsaker fungerer jo også veldig bra i smoothie.

Lindas grønne smoothie: 2 ss cottage cheese, 1 beger yoplait vanilje, litt kokosmelk, spinatblader, grønnkål, agurk og en halv banan

Processed with VSCOcam with f2 preset
I dag har jeg vært på jobb og hatt en dårlig treningsøkt. Heldigvis er det ikke så mange av de, men alltid kjedelig når det skjer. Satser på at det blir en bedre økt i morgen!! :)


. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

1 kommentar

Proteinrik frokost som er midt i blinken etter trening

Skrevet 25.01.2016 klokken 21:07 | Kategori: Kosthold | Kommentarer: 7


Det beste jeg vet med helg eller en fridag er å kunne gå på trening for så å komme hjem til en DIGG frokost. Dette er mitt svar på skikkelig digg! Proteinshake, speltlomper, egg, agurk, kaviar.. Mmm <3 

Nå er helgen over da, så dette ble ikke frokosten i dag. Som oftest ender jeg opp med en proteinshake og knekkebrød med makrell i tomat. Det er jo godt det også! Dagene mine går i et bankans kjør nå med litt skole og masse jobb. Men det er jo akkurat det jeg vil. Ingenting er bedre enn å kunne være med på å gi mange en god start på det nye året. I dag startet jeg allerede halv seks om morgenen så da klokken ble litt over fire før jeg kom meg av gårde var jeg mildt sagt klar for sofaen. Jeg har kun reist meg for å hente mat.. og mer mat. Nå må jeg faktisk psyke meg opp til å få pakket sekken klar til i morgen. Håper alle har hatt en fin mandag <3

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

7 kommentarer

Hva har en PT som nyttårsforsett?

Skrevet 11.01.2016 klokken 19:01 | Kategori: Kosthold | Kommentarer: 0


Nå er det lenge siden jeg har vært her inne i bloggen som dere sikkert har sett. Jeg har den siste tiden lagt all fokus på skole og jobb hvor jeg satt meg klare mål. Og det har gitt resultater! Dessuten er det ingen vits i å skrive noe når det går i det samme hver eneste dag.

Nå er det nytt år og nye muligheter. Det er selvsagt nå mange er i gang med en sunnere livsstil, slik er det hvert år. Det jeg vil er å motivere så godt jeg kan for at flere kan henge på litt lenger enn til slutten av februar. Jeg skal derfor prøve å få oppdatert nå og da med gode og enkle oppskrifter som er sunne og noen enkle treningstips.
Processed with MOLDIVJeg som forsåvidt er veldig aktiv trenger ikke ha noen målsetning om akkurat det med å komme i gang. Så hva har en personlig trener som nyttårsforsett??

Jeg har som mål å spise mer vegetar. Ikke noe mer hokuspokus enn det. Miljøet er noe alle bør bidra med på en eller annen måte. Dette får være mitt lille bidrag. I tillegg har kroppen godt av det. Så det er vinn vinn dere, og det trenger ikke være så vanskelig og kjedelig som jeg føler mange bare har bestemt seg for at det er.

Jeg har allerede hatt tre vegetar middager i 2016, og flere skal det bli. Falafler har blitt en storfavoritt. Noe så enkelt å lage da!

Miks med stavmikser: 1 boks kikerter, 2 ss kikertmel eller grovt mel, løk, krydder. Stek med kokosolje i panna. Jeg hadde falaflene i pitabrød med salat og lett majones.

Restene har jeg i kjøleskapet og har som lunsj eller middag dagen etter. Hvor greit er det ikke å ha det klart??

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

0 kommentarer

Tester: Kjøttfri-dag

Skrevet 08.10.2015 klokken 19:29 | Kategori: Kosthold | Kommentarer: 4


Til søndag skal jeg prøve å starte med en kjøttfri dag i uken. Dette er noe som jeg har hatt lyst til veldig lenge. Til og med 10 år tilbake levde jeg i perioder uten kjøtt. Jeg har alltid et ønske om å kunne gjøre en forskjell for miljøet og for dyrene. Etter perioder frem og tilbake med og uten kjøtt valgte jeg til slutt å leve på kylling og fisk. Dette har jeg gjort siden ungdomsårene og trives godt. Det er selvfølgelig dumt i ulike sosiale anledninger ettersom de fleste faktisk ikke vet dette om meg, og jeg forventer heller ikke at noen skal gi meg særbehandling. 

Siden jeg har tenkt på denne vegetar dagen så utrolig lenge tenkte jeg det nå var på tide å sette planen til liv. Om det vil bli på samme dag hver uke gjenstår å se, det spiller egentlig ikke så stor rolle så lenge det blir en dag. Jeg har prøvd å tenke ut hvilke matvarer jeg skal få i meg i løpet av disse vegetar dagene, og dette blir hovedkildene mine til mat:

Speltlomper, fullkornslefser, grove rundstykker, ost, andre meieriprodukter som yoghurt, cottage cheese og kesam, proteinshake, kikerter, bønner, frukt og grønnsaker.

Grønnsaker vil det definitivt bli mye av og det er jo supert! Jeg har planen klar, men det å gjennomføre er selvsagt noe annet. Men jeg håper og tror dette går bra. Man må bruke fantasien og variere maten og det liker jeg! Jeg tror det vil gjøre at jeg får i meg enda mer grønnsaker enn tidligere. Er det noen som har lyst til å prøve dette med meg? 

En dag i uken er overkommelig, og du er faktisk med på å hjelpe miljøet. Det er lett å tenke at det ikke hjelper derfor gidder jeg ikke. Tenk om hele Norge kunne klart seg en dag uten kjøtt? Det er så mye snakk om miljøet og hvilken kritisk situasjon vi faktisk er i. Hvis den er så jævla kritisk, hvorfor gjøres det ikke mer?? NÅ? Vi kan klare dette hvis vi faktisk bare gidder!

 L<3

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

4 kommentarer

Tunfisk wrap!

Skrevet 17.09.2015 klokken 17:41 | Kategori: Kosthold | Kommentarer: 0


Er det noe jeg fokuserer på denne måneden så er det å være mer økonomisk. Selvom jeg skal spare så mye som mulig så skal maten være sunn, sånn har det alltid vært og det kommer alltid til å være sånn. Ofte er det jo slik at de usunnere alternativene er sunnere, men lager man den meste maten fra bunnen av blir det billig og sunt. En ting jeg har blitt veldig glad i er å lage tunfisk wraps. Det er jo kjempe enkelt å ha med seg på jobb, i tillegg til at det er godt, og ikke minst sunt.

Tunfisk wraps:

1 boks tunfisk

Oppkuttet agurk

Gressløk

Mais

Bønnespirer

Lett majones

Løk om ønskelig

 


Super enkelt og kan fint lages dagen før. Jeg lar tunfisk miksen stå kaldt i en boks også har jeg med meg fullkornslefse som jeg varmer opp før jeg legger på fyllet, men dette er jo selvsagt ikke nødvendig. Dette lager du seriøst på 2 minutter! Billig, raskt og sunt! Dette ble min middagsløsning i dag etter en lang dag med skole og jobb.


L<3

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

0 kommentarer

Frisk kyllingsalat med vri

Skrevet 07.09.2015 klokken 17:07 | Kategori: Kosthold | Kommentarer: 2


Da var vi allerede i gang med ny uke dere. Jeg startet dagen med grytidlig vakt etterfulgt av en liten treningsøkt. Jeg sov under 5 timer i natt, så jeg gjorde ikke mer enn nødvendig på trening for å si det sånn! Man trenger ikke alltid gjøre så mye for å få den gode ettertreningsfølelsen dere. Det fristet å sluntre unna, men så hadde jeg ikke helt lyst til å starte uka sånn. Jeg visste jo innerst inne at når jeg bare kommer i gang angrer jeg ikke!

Da jeg kom hjem lagde jeg meg en digg salat bestående av kyllingfilet, salat, mango, agurk, avokado, mais og quiona. Nam!!

Kyllingfileten ble stekt i ovnen med hvitløk og curry krydder og quinoaen kokes i 10 minutter med lokk, for deretter å stå av pannen med lokk i 10 minutter til. Husk å skyld quinoaen med en sil først.

Disse smakene var helt fantastiske sammen. Godt med noe nytt til en forandring. Quinoaen bestilte jeg på Iherb i sommer ei gang og er en fin erstatning for ris. Jeg må prøve å finne flere oppskrifter snart, gøy å prøve seg litt frem :)

 

L <3

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

2 kommentarer

Frisk, proteinrik smoothie

Skrevet 04.09.2015 klokken 20:54 | Kategori: Kosthold | Kommentarer: 2


Dette vil jeg faktisk påstå er en av de bedre smoothiene jeg har laget! Både konsistensen og smaken var innertier hoho! Og jeg trenger vel kanskje ikke si at den bør testes! :P

Oppskrift:

Ananas

Mango

Banan

1 yoplait vanilje

2 ss cc

Jordbær-kiwi funlight

Frukten var fra frossen pose fra Rema 1000 enkelt og greit! Syntes akkurat den miksen er genial. Det å bruke cottage cheese i smoothie funker utrolig bra, så har du enda ikke har gjort det og kanskje er litt skeptisk er det bare å kjøre på. Med litt cottage cheese eller kesam vil du automatisk få et litt mer mettende mellommåltid.Håper alle har hatt en fortreffelig fredag! Jeg skal bruke helga på å rydde og vaske leiligheten. Den skal snart ut for salg, så her må vi bare stå på for å få alt plettfritt! :D

L<3

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

2 kommentarer

Fortsetter jeg med PF?

Skrevet 01.09.2015 klokken 17:30 | Kategori: Kosthold | Kommentarer: 3


Periodisert faste på ferie funket helt ærlig ganske dårlig. Jeg trente fint på tom mage, men siden vi alltid skulle rett på stranda ble det til at vi spiste en god frokost hver dag før vi forlot hotellet. Men ingen krise det! Det er jo ikke sånn at man må følge det slavisk hele tiden. Men nå er jeg tilbake til der jeg var før ferien. For ja, jeg vil fortsette med dette. Første måltid prøver jeg alltid å ha rundt halv tolv-tolv tiden. Før dette inntar jeg BCAA, sukkerfri redbull, pepsimax, te/kaffe evt en frukt eller iskaffre zero om det er helt krise (dette er da dagene hvor jeg står opp kl 5, slik som i går)

Jeg føler det fungerer bra. Jeg lærer kroppen å kontrollere småspisingen litt mer, i tillegg til at jeg er blitt utrolig godt vant med å trene på tom mage. Hva det vil gjøre for styrken min blir spennende å se nå som jeg endelig begynner med fast, strukturert program igjen etter sommeren. Det er gøy å eksperimentere litt både for min egen del og for mine kunder sin del.

I dag er det 1 september og høsten kommer snikende på. Etter en god ferie er det helt ok. Jeg gleder meg faktisk til gode joggeturer ute i skogen i den friske høst lufta.

Jeg har hatt fri fra jobb i dag, kun litt skolejobbing og masse leilighetsvasking. Jeg sto opp tidlig og tok en rolig joggetur. Jeg er stiv som bare det etter gårsdagens øvelser som alltid gjør susen (Bulgarsk utfall, hipthrust, strakmark) hoho!

L

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

3 kommentarer

Feriesnakk: rutiner og mat

Skrevet 27.08.2015 klokken 20:30 | Kategori: Kosthold | Kommentarer: 0


Nå sitter jeg ute på en varm steintrapp som har blitt varmet opp av sola som nå har gått ned. Himmelen er lyseblå og jeg bare nyter varmen og den fine utsikten. I kveld er den nest siste kvelden på Mallorca og selvom vi har hatt det fantastisk fint så skal det bli godt å komme hjem. Jeg lengter etter egen seng og egen mat nå etter to uker. Det har blitt mye god mat her nede, men jeg kjenner jeg savner min egen mat også og egne rutiner ikke minst.

Jeg tror man har godt av å komme litt ut av rutiner i blant, spesielt når man er et sånt et vanedyr som meg selv! Man får kjenne på det at det går fint. Å spise sjokolade hver dag her nede har jeg overlevd, til og med is og Burger King! Nå er det bare å klare å kutte den sjokolade vanen når jeg kommer hjem da. Litt tøft sikkert, men men. Kost oss har vi!! Det hører liksom med på ferie og det er viktig at man klarer å slappe litt av da. Føler du det er vanskelig kan du prøve å sette det i perspektiv. 2 uker av hele 52 uker i et år reiser du kanskje på ferie. Tror du virkelig at det skal skje store forskjeller på disse to små ukene når du lever relativt sunt resten? Også kan du tenke at en dag er du gammel. Og da spiller det lite rolle for deg om du holdt deg unna sukker året rundt. Da vil du tenke tilbake å vite at du har kost deg med dine nærmeste, ikke brukt ekstreme mengder med tid på å tenke på hver bidige kalori. Alt med måte så går det fint!!

Til slutt vil jeg bare fortelle at vi har funnet oss en favoritt restaurant her nede da. Det er en indisk restaurant og den har vi prøvd å holde oss vekke fra et par kvelder nå slik at vi kan kose oss der ekstra mye i morgen kveld. Og gjett om vi skal! Vi har en litt gøy ting på gang i morgen kveld, i tillegg til denne middagen! Siste dag skal nytes til det fulleste før det er tilbake til skole, jobb og disse rutinene mine.


L<3

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

0 kommentarer

Hjemmelaget lasagne

Skrevet 13.08.2015 klokken 15:21 | Kategori: Kosthold | Kommentarer: 0
Lasagne må være noe av det diggeste å spise til middag! Jeg har ender som regel alltid opp med Toro ferdig lasagne. Rett og slett fordi den er så god, og i helgene syntes jeg det er helt innafor! Men hva om man vil spise lasagne i ukedagene? Da vil jeg veldig gjerne ha en noe sunnere variant, men fremdeles god. Jeg har prøvd å lage før, men den jeg lagde nå ble den beste hittil og skal definitivt lages igjen.

Oppskrift:

Stek kyllingkjøttdeig med løk og squash i terninger

Tilsett hakkede tomater, hvitløk og krydder. Jeg brukte pepper og oregano.

Legg så lag med sausen og speltlomper og evt cottage cheese. Topp med ost.

 

Dette ble veldig godt!! Det beste av alt er at om den kan fint spises dagen etter som restemat eller om du lager den kun til deg selv kan du dele i porsjoner og fryse ned så har du flere middager :)

L

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

0 kommentarer

Late breakfast

Skrevet 11.08.2015 klokken 14:16 | Kategori: Kosthold | Kommentarer: 2


I dag har jeg faktisk fri. Veldig uvant med fridager nå som jeg ikke lenger jobber fullt men skal både jobbe og være student. Det betyr vel egentlig at de få fridagene skal benyttes til lesing, men har aldri vært så god på det hehe. Forhåpentligvis klarer jeg å skjerpe meg nå i høst etter ferien.

I dag startet jeg dagen med en joggetur etterfulgt av et møte i banken. Nå er det faktisk på tide å legge leiligheten min ut for salg snart slik at vi kan kjøpe hus. Det er altså en spennende tid i vente med mange baller i lufta, både med tanke på studier, jobb og bosted. Jeg ble så gira etter møtet at jeg sitter bare her å gliser og vil bare rydde hele leiligheten for å ta masse bilder for å legge ut på internett.

Første måltid ble i dag rundt kl 13. Dette bilde la jeg ut på Instagram i går, men det ble altså måltid for denne dagen også hehe. Dette er altså sjokoproteinshake og speltlomper med egg, kaviar og agurk. Perfekt kombo syntes jeg. Siden jeg har fri resten av dagen får jeg pakke litt til sydenturen til lørdag og rydde og kanskje få tatt et par bilder da. Hjelpes, jeg klarer ikke sitte i ro!!! *supergira*

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

2 kommentarer

Nødvendig på periodisert faste: En god BCAA

Skrevet 10.08.2015 klokken 15:49 | Kategori: Kosthold | Kommentarer: 0


Heihei! Da var det mandag og nå er mange tilbake til hverdagen merker jeg. Treningssenteret er fullt med treningsklare mennesker! Det er litt mer moro å være på jobb da. I dag startet arbeidsdagen halv seks og med tanke på at jeg tester periodisert faste var det en utfordring. Det ble mye Pepsi max og kaffe og da klokken ble 11 måtte jeg nesten spise ettersom jeg skulle trene kl 13. Jeg pleier å legge første måltid i tolv tiden, så en time forskjell er jo ingen krise. Dette er min tredje dag og utrolig nok trives jeg veldig bra til nå. Jeg spiser meg god og mett og velger så et tidspunkt for neste måltid. Det som er digg med det er at jeg faktisk tenker mindre på mat enn tidligere. Jeg småspiser veldig lite og det har jeg nok godt av.

Jeg tenkte jeg skulle forklare hva jeg gjør når jeg trener lenge før klokken 12, da mitt første måltid skal inntas. F eks i går så trente jeg til halv ti. Jeg skulle altså ikke spise på litt over to timer. Jeg drakk derfor BCAA rett etter treninga. Det er viktig at musklene får noe raskt etter trening! Denne er med Cola smak og smakte faktisk veldig godt, i tillegg til at jeg da fint kunne gå litt lenger uten mat. Men når jeg da først spiser så spiser jeg mye ettersom jeg da prøver å legge neste måltid et par timer senere, uten å skulle småspise i mellom. Så da koser jeg meg med masse karbohydrater og proteiner! :D


Jeg gleder meg til fortsettelsen. Det er gøy å eksperimentere litt. Jeg reiser til syden på lørdag og jeg tror faktisk jeg vil fortsette om det er praktisk. Hvis jeg føler det blir stress på noen måte gjør jeg det selvsagt ikke. Ferie er ferie!

L

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

0 kommentarer

Linda tester: Periodisk faste

Skrevet 07.08.2015 klokken 12:25 | Kategori: Kosthold | Kommentarer: 2


I går kveld ble jeg sittende super inspirert etter å ha sett en dokumentar om ulike dietter for å leve lengst mulig. Altså ikke noe om utseende, men det som påvirker innsiden av kroppen, leve livet lengst mulig med en kropp som fungerer. Mange dietter ble gjennomgått og mye var ekstremt, da blant annet paleo, strikte dietter for å spise svært lite kalorier, osv. Mot slutten møter vi en mann på 113 år. Han går tur hver dag, fungerer altså kjempe bra fysisk og psykisk! Han lever på fisk, grønnsaker og frukt. Han modererer også kaloriinntaket. Dette med moderasjon var en gjenganger for å ta vare på kroppen. Og jeg må bare få postet dette nå før motivasjonen daler! Jeg har valgt å gi periodisk faste en sjanse. Jeg tror jeg småspiser for mye til tider. Derfor vil jeg prøve å la kroppen bli vant med å gå over en lengre periode uten mat.

Det finnes mye rart der ute og jeg er egentlig ikke for noen type diett bare så det er sagt, men det å faste i perioder skal ha flere positive effekter for kroppen, så hvorfor ikke gi det en sjanse? Er dere spente på å få vite hvordan dette går for meg? Da får dere bare følge med fremover for jeg starter allerede nå :)Bare så det er sagt så er ikke dette en sulte diett. Jeg velger å legge fastingen på starten av dagen ettersom jeg er avhengig av å legge meg god og mett. Måltidene som kommer senere på dagen er større slik at jeg får i meg kaloriene jeg skal. Det vil sikkert være tøft i begynnelsen, men det blir spennende å se hvordan kroppen tilvenner seg.

En dag i uken står jeg alltid opp kl fem om morgenen. Akkurat den blir tøff og jeg får se hvordan det hele blir lagt opp på akkurat denne dagen. Jeg begynte smått i dag med å innta første måltid rundt kl 12. Det ble litt lenge å vente etter trening, derfor skal jeg få kjøpt meg en god BCAA i dag som jeg kan innta etter trening. I tillegg skal jeg få handlet inn annet som kan komme godt med. Mer informasjon kommer underveis :) Har du testet PF før?

L

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

2 kommentarer

Grove hjemmelagde rundstykker

Skrevet 01.08.2015 klokken 13:54 | Kategori: Kosthold | Kommentarer: 0


God lørdag! Jeg tenkte egentlig bare å dele kjapt en oppskrift på grove rundtstykker som kun krever et par ingredienser! Jeg vet ikke med dere, men jeg takler ikke lang ingredienslister! Denne lagde jeg i dag og er i hvertfall super enkel! :)

Jeg hadde en del cottage cheese til over, derfor ville jeg ha en oppskrift som gjorde at jeg fikk brukt det.

Alt du trenger er:

250 g cottage cheese (bruk stavmikser og bland ut før du tilsetter resten av ingrediensene)

200 g fullkornsmel + 50 g havremel

2 egg

2 ts bakepulver

Sesamfrø eller annet som topping

Stek på 200 grader i 15-18 min


Jeg har endelig frihelg og gjett om den skal nytes! Nå skal jeg straks en kjapp tur på butikken for å handle inn til hjemmelaget lasagne og mer sjokolade. Spiste visst opp alt i går jeg, opsi!

L

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

0 kommentarer

Ovnsbakt laks og søtpotet

Skrevet 30.07.2015 klokken 11:37 | Kategori: Kosthold | Kommentarer: 1


I går ble det en spis det som finnes i kjøleskapet dag. Ingen spesiell rett med andre ord, men gode kombinasjoner ble det uten tvil! Laks med søtpotet sammen med stekt løk, paprika og gressløk. Søtpotet i ovnen er så fantastisk godt og det passer jo omtrent til alt! Stekt løk og paprika har jeg lært av pappa, og disse to sammen passer utrolig bra og bør absolutt testes :)


Jeg jobber fullt i sommer og kjenner nå at den ferien skal bli himmelsk. Men jeg må enda holde ut en stund til. Siden jeg jobber på et treningssenter blir det overraskende mye styrketrening på meg. Jeg er vant til å løpe mye om sommeren, men været har virkelig ikke vært mye å skryte av. Innetrening har det derfor blitt mye av og jeg liker det! I dag skal jeg ha en miks av kondisjon og styrke, økten vil ha høy intensitet og inneholde mye supersett med fokus på underkroppen som alltid hehe!

L

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

1 kommentar

Sunn hjemmelaget enchiladas

Skrevet 16.07.2015 klokken 22:19 | Kategori: Kosthold | Kommentarer: 2


En ny middagsoppskrift var på tide nå! Jeg har spist det samme til middag i evigheter, så litt forandring var digg. Jeg har prøvd meg på et par enchiladas oppskrifter tidligere, også den med ferdigkrydder(ikke fan). Men denne likte jeg veldig godt. Like god kald dagen etter som rett ut av ovnen bare så det er sagt. Perfekt rett som kan tas med som lunsj dagen etter :)

Oppskrift:

Hakk løk, rødløk og paprika. Stek kyllingfilet i biter med hvitløkskrydder og pepper. Stek deretter grønnsakene i panna med olivenolje. Bland inn hakkede tomater på boks og mais, bland så inn kyllingen. Jeg brukte speltlomper med lettost på toppen. Avocado er et must for meg til en slik rett. Det passer utrolig bra sammen, så det jeg gjorde var å mikse avocado med sitronpepper og litt løk sammen med salaten.


Jeg liker når osten er brent, men jeg var så sulten haha! Enchiladas nr 2 ble perfekt <3

L

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

2 kommentarer

Sunn jordbær fristelse

Skrevet 06.07.2015 klokken 19:06 | Kategori: Kosthold | Kommentarer: 1


Er det en dessert jeg har dilla på for tiden så er det denne! Blandingen av norske jordbær, mager vaniljekesam og brente mandler passer virkelig perfekt sammen. De brente mandlene har jeg laget selv ved å kutte mandlene i to, blandet dem deretter sammen med litt honning og sukrin gold før jeg satt dem i ovnen. Jeg lagde en god del som jeg har i et glass slik at jeg kan bruke det som topping til f eks dette. Friskt og søtt sammen. Mmm<3 Man må nyte de gode bærene nå som det er sesong, det er det i hvertfall ingen tvil om. 


Etter en helg med mye usunnheter prøver jeg så godt jeg kan å komme inn i gode vaner i dag igjen. Det er ikke alltid bare bare det altså. Derfor er det viktig for meg å ha slike ting som dette tilgjengelig når søtsuget melder seg. 

L

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

1 kommentar

Sukkerfri sjokosnacks <3

Skrevet 30.06.2015 klokken 22:24 | Kategori: Kosthold | Kommentarer: 1En gammel oppskrift, men enda like god! Og det beste av alt er at det krever så latterlig lite! Handleliste: speltlomper, sukkerfrisjokolade, evt salt som kan strøs lett over for en god miks av sjokolade og salt, noe som smaker fantastisk!

Smelt sjokoladen mens speltlompene ligger oppkuttet i ovnene en bitteliten stund. Kjempe god snacks som kan nytes når som helst.

Etter en lang dag i sola er jeg helt skutt nå. I morgen er det tidlig opp på jobb så jeg tror faktisk jeg skal finne senga jeg, brun og takknemlig for en fantastisk dag :)

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

1 kommentar

Smoothie bowl for breakfast

Skrevet 27.06.2015 klokken 11:12 | Kategori: Kosthold | Kommentarer: 3


I dag fikk jeg meg en heftig styrkeøkt på morgenen før jeg skulle ha litt utetrening med kunder. Da jeg kom hjem fra trening hadde jeg en god del cottagecheese og en boks med mager kesam som går ut på dato. Jeg hater å kaste mat, men i det siste har jeg ikke hatt så lyst på melkeprodukter. Men i dag ble jeg nødt. Derfor falt valget på en slags smoothiebowl som jeg syntes var et passende navn. Jeg lagde smoothie med cottagecheese, mager kesam, vaniljeprotein, jordbær, bjørnebær og et halvt eple. Den andre halvdelen brukte jeg som topping sammen med mandler. Jeg må si jeg har blitt ufattelig mye bedre på å spise frukt og bær den siste tiden. Jeg bruker blenderen omtrent hver dag nå, så det er jeg faktisk ganske stolt over. Jeg har jo vært ganske så dårlig på akkurat dette, men jeg merker det er mye lettere om sommeren enn om vinteren. Jeg får automatisk mer lyst på friske og lette måltider.
Nå må jeg hive meg av gårde med kettlebells på slep. Utetrening venter!

L

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

3 kommentarer

Chia Porridge

Skrevet 24.06.2015 klokken 20:07 | Kategori: Kosthold | Kommentarer: 2


All time favorite <3 Blir ikke lei (for øyeblikket) Dette har vært min faste frokost nå i ca to uker. Jeg havner alltid i perioder hvor jeg kun spiser en spesiell ting til frokost eller kvelds f eks. Helt til jeg går videre til neste ting jeg får dilla på :P Det er i hvertfall ingen tvil om at dette havner i den kategorien.


I dag hadde jeg først en løpetur etterfulgt av denne frokosten som sto å ventet på meg hjemme i kjøleskapet. Oppskriften har jeg allerede delt, men kort fortalt inneholder denne banan, pære, kokosmelk og chiafrø. Super enkel oppskrift som jeg mekker sammen før jeg legger meg.

Etter løpeturen la jeg meg ut i sola med en god bok et par timer og nå har vi akkurat grilla på verandaen. Det er lite som slår en god grillmiddag! 

For øyeblikket er jeg på jobb, og det er jeg til det stenger. Litt kjedelig når været er så forbaska fint, men men. Det er visst en del sprekinger som vil ta turen innom for å trene!

 L

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

2 kommentarer

Chia pudding og challenge

Skrevet 14.06.2015 klokken 19:02 | Kategori: Kosthold | Kommentarer: 4


Ny chiapudding oppskrift allerede dere. Jeg ble litt gira på å teste litt mer siden den forrige ble en sukse, og resultatet ble bra også denne gangen! Det er jo veldig greit å ha ferdig laget frokost etter trening! I tillegg har jeg funnet ut at det er en god måte på å få i seg litt ekstra frukt og vitaminer på, noe jeg faktisk er ganske så dårlig på.

1 banan, halv pære, 4 ss chiafrø, ca 1/2 boks kokosmelk og litt vann. Topping: Honning

Under her ser dere en liten ny ting jeg tenkte å teste ut. Målet for meg er rett og slett å ta 100 situps hver dag denne uken! Jeg har laget denne listen som nå henger på kjøleskapet. Her krysser vi ut når dagens situps er gjort. Tror dere vi klarer det?? Det er jo bare å slenge seg med om du vil ha en litt stor utfordring. For det er jo faktisk ganske mange. Men om man tar 50 om morgenen og 50 om kvelden f eks? Jeg har troa!

L

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

4 kommentarer

Vegetar grillings

Skrevet 13.06.2015 klokken 17:00 | Kategori: Kosthold | Kommentarer: 0


Jeg bare må dele denne middagen med dere fra i går, for den er den beste jeg har hatt på veldig lenge nå!! Nå som grillsesongen er i gang tenkte jeg at jeg måtte få testet vegetarburger. Jeg lagde egne selv for lenge siden, men den oppskriften har jeg helt glemt, så akkurat i dag ble det ferdig kjøpt på butikken. Jeg må si jeg ble positivt overrasket og jeg måtte faktisk dobbeltsjekke at det var vegetar halveis i middagen haha! Nå har ikke jeg spist rødt kjøtt på mange mange år, men jeg følte det minnet veldig om vanlig burger jeg. Det jeg syntes er veldig dumt er at disse burgerne er litt for dyre. Jeg er jo veldig for et kosthold med mindre kjøtt, dette er jo en av grunnen til at jeg holder meg til kylling og fisk. Jeg vil definitivt få inn mer vegetarmat fremover, så da må jeg prøve å lage litt mer fra bunnen av.

Som tilbehør lagde jeg en veldig enkel salat og søtpotet fries. Det var virkelig en fest i munnen altså!

I dag startet jeg lørdagen med en styrkeøkt, min første på nesten to uker! Formen har jo lenge vært dårlig, men nå er jeg nesten tilbake. Jeg tok det selvsagt rolig med tanke på vekter. Jeg blir nødt til å jobbe meg litt opp igjen kjenner jeg. Tipper jeg vil bli rimelig støl i morgen uansett!

L

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

0 kommentarer

Vitamin bombe til frokost

Skrevet 12.06.2015 klokken 11:40 | Kategori: Kosthold | Kommentarer: 1


Nå har jeg akkurat spist denne bollen fullstappet med vitaminer og omega 3. Fantastisk måltid etter en løpetur! Dere lurer kanskje på hva det er? For det er ikke havregrøt som det kanskje kan se ut som. Dette er chia pudding. Chia er et frø med omega 3 og vitaminer og jeg har faktisk spist det siden jeg var i Mexico i 2011. Jeg har alltid brukt det i smoothies, og nå også som pudding. Chia pudding kan varieres til det uendelige, det handler bare om å tørre å prøve. Jeg har prøvd med blant annet kokosmelk som er veldig populært for tiden. Men i går ville jeg prøve noe nytt. Jeg lagde den altså klar i går kveld slik at chiafrøene var myknet opp til i dag. De må nemlig ligge en stund først om man vil at de skal bli myke og ese litt ut.

Jeg vet ikke hva det er, men dette er midt i blinken for meg når varmen kommer. Det er da kroppen min får lyst på friske saker som dette. Nå skal jeg nok legge meg litt ut i sola tenker jeg. Prøve å få litt farge på kroppen. Solen stråler og jeg løp i shorts for første gang i år. Det var så digg! Små gleder i hverdagen h<3

1 banan, bringebær, noen få blåbær, 4 ss chiafrø, litt melk blandes i blender. Settes kaldt i noen timer/over natten.

Topping: kanel og bringebær


Ha en fin dag <3 L

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

1 kommentar

Rosa smoothie

Skrevet 06.06.2015 klokken 15:21 | Kategori: Kosthold | Kommentarer: 1


Mmm. Ser ikke dette fristende ut? Jeg er enda skikkelig dårlig dessverre, den gåturen i går var nok det verste jeg kunne gjort.. Så der fikk jeg virkelig lært hvor viktig det er med ro og hvile når man er syk. Jeg husker seriøst ikke sist jeg var så dårlig som i går kveld. Jeg lå med iskald klut på panna i et hjem uten nesespray eller smertestillende. Sånn går det når man forsøker å overbevise seg selv om at man ikke er så syk. I dag blir igjen tilbringet på sofaen, og ingenting annet. Jeg bestemte meg for å få i meg litt vitaminer siden kosten har vært veldig dårlig de siste dagene.

Det ble en herlig rosa smoothie laget av:

Jordbær, ananas, magerkesam, chiafrø, mango funlight, litt vann

 Nå er pencilin kuren i gang så jeg krysser selvfølgelig fingrene for at jeg kan feire bursdagen min i mye bedre form enn i dag! Nok sykesnakk her nå, promise!!

L

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

1 kommentar

Kylling & Couscous

Skrevet 26.05.2015 klokken 17:30 | Kategori: Kosthold | Kommentarer: 2


Kjapt innom for å dele dagens middag. Her ble det kyllingfilet kuttet i biter sammen med en curry saus, couscous og en liten salat. Couscous er jo en fin erstatning til den vanlige risen, som jeg egentlig ikke er så fan av. Det gikk kjapt å lage og det var veldig godt, spesielt etter en joggetur som var relativ tung. Jeg jogget i kjempe sakte tempo fordi både og rumpe og lår er totalt ødelagte etter gårsdagens styrkeøkt. I dag er det vanvittig vondt å både gå og å sitte nede. Det er så pain! Så jeg tenkte en rolig joggetur burde løsne opp. Jeg prøvde rett og slett å holde et rolig jevnt tempo igjennom hele løypa uten å stoppe noe særlig opp.

Så hva gjorde jeg i går for å bli så hiiimla stiv?? Jeg tror jeg vet hvem den skyldige er. Jeg hadde bulgarsk utfall på planen.. Og ikke tungt med få reps, neida her kjørte vi på med masse reps og litt lavere belastning. Det er vondt når det gjennomføres og det er vondt nå! Flere enn meg som må manne meg skikkelig opp til å utføre denne øvelsen?? Den er effektiv ihvertfall og alltid like utfordrende. Bulgarsk utfall kjører jeg en gang i uka og bytter den lett ut mot knebøy, til tross for at den er grusom vond. Jeg personlig får en helt annen muskel kontakt her enn på knebøy og i mine øyne er det det som motiverer meg, å kjenne riktige muskler jobbe hardt. 

Ha en fin tirsdag videre, håper uken har startet bra! :)

L

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

2 kommentarer

Pizza love

Skrevet 22.05.2015 klokken 15:15 | Kategori: Kosthold | Kommentarer: 0


Hei og god fredag :)

Her har dagen gått i ett siden klokken seks. Hjelpes. Har nettopp våknet fra en powernap på sofaen, så er enda litt lost her jeg ligger. Etter senvakt i går og fem små timer med søvn i natt var jeg ganske så sliten da jobbdagen var over og jeg endelig satt meg ned hjemme. Ja, for jeg har faktisk ikke fått satt meg ned i hele dag. Fredagen er alltid ganske hektisk på jobb, men det er bare gøy det, timene flyr jo.

Jeg tenkte jeg kunne dele middagen min med dere. Dette er jo en gammel slager nå hehe. Speltlompe pizza av kyllingkjøttdeig, løk og krydder. Dette kan jo spises både i helger og i ukedager og jeg går virkelig aldri lei. Jeg har alltid to lomper og en god salat ved siden av. Og selvfølgelig dynkes pizzaen med ketchup og pizzakrydder til slutt, tenkte det var bedre å vise det før det så dere faktisk kunne se hva det var jeg spiste haha.I dag hadde jeg min andre styrkeøkt for uka. Jeg henger litt etter rett og slett. Men sånn er det når styrketrening ikke har fristet. Håper virkelig neste uke vil bli annerledes. Tror kanskje det er eksamensstresset som gjør at det frister mye mer å komme ut i frisk luft og fin natur når jeg først skal bruke tid på trening.

NÅ ER DET ENEDELIG HELG!! Ufattelig digg følelse faktisk! I helgen skal jeg ikke jobbe. Jeg skal kun fokusere på lesing på dagene. Jeg henger så langt etter at det er helt latterlig. Sånn er det når jobb er første prioritet. Man kan ikke være best på alt tenker jeg, så det får nå bare gå.

Ha en kjempe fin fredagskveld:) Jeg skal nå fortsette å ligge på sofaen og se på opptak av Huskestue, har noen sett det? Kjempe morsomt program :D Snart må fredagskosen fram også, aaah<3

L

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

0 kommentarer

Stor og superdigg kyllingsalat

Skrevet 19.05.2015 klokken 16:44 | Kategori: Kosthold | Kommentarer: 0


Nå sitter jeg endelig i sofaen etter en lang dag på jobb. Tirsdager har jeg alltid tidlig vakt, litt i tidligste laget merker jeg når jeg kun for ca fem timer med søvn. På denne dagen er det ekstra tungt å trene. Men jeg fikk nå presset meg igjennom en styrkeøkt utrolig nok. Det fristet virkelig så lite! Så en stor klapp på skuldra for at jeg gadd. Jeg har hatt en så god periode så lenge nå, at en liten nedtur får jeg bare leve med. Jeg er rett og slett i en periode hvor styrketrening ikke frister. Men det pleier å snu seg ganske så fort heldigvis!

Det ble en enkel, men fantastisk god middag når jeg kom hjem. Jeg kjøpte med meg en ferdig grilla kylling og lagde en super digg salat med spinat, agurk, soltørka tomater, avokado, spirer, paprika og mais. Det ble en skikkelig restaurant kyllingsalat dette!

På butikken var det også tre for to på mørk sjokolade. Når jeg så tilbudet gjaldt den nye med kokos måtte jeg bare slå til. Jeg fortjener litt ekstra kos i dag hehe. Jeg har enda ikke smakt den med kokos så det blir spennende! Alltid gøy med nyheter i butikken! I tillegg var jeg å hentet en ny linse til kameraet i dag. Jeg gleder meg helt vilt mye til å leke meg med mitt nye leketøy! :DL

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

0 kommentarer

Mitt fargerike, sunne laksefjell <3

Skrevet 12.05.2015 klokken 20:55 | Kategori: Kosthold | Kommentarer: 0


Hei og god tirsdag. Håper alle har hatt en god start på uka! Jeg selv er i gang med challengen selvfølgelig. Til nå er 100 situps og 60 burpees gjennomført. Det betyr at det gjenstår 100 situps til og 40 burpees. Det skal jeg klare! :) Det er faktisk digg å avslutte økten med burpees og situps altså! Det er tungt og pulsen stiger kraftig, men det føles godt etterpå. I tillegg får jeg jo inn litt ekstra magetrening, som selvfølgelig alltid er ønskelig! :)

Her er middagsfjellet mitt hehe. Dandere fint? Hva er det? Det ble rett og slett en spis alt som er i grønnsaksskuffen dag i dag haha. Laksewok med to laksefileter, grønnsaker som squash, paprika, gulrøtter, mais, løk og vårløk sammen med sweetchili. Dette smakte veldig godt og tok meg maks 10 min.


I dag har jeg jobbet og vært på senteret å tatt helt av. Herligland, hver gang jeg sier at jeg ikke skal shoppe mer, så blir det jo bare verre. Jeg skal faktisk ikke si det mer. Uansett så er jeg veldig fornøyd med alle kjøpene da! Forhåpentligvis ble det noe brukbart til 17 Mai :)

I morgen skal jeg jobbe, lese og på en fotoshoot hele kvelden! Mer om det skal jeg selvsagt dele snart :)

L

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

0 kommentarer

Speltlomperuller

Skrevet 24.04.2015 klokken 11:18 | Kategori: Kosthold | Kommentarer: 1


For en herlig følelse det er med fredag! I dag startet dagen tidlig med kunder og deretter egentrening. Endelig følte jeg økten gikk bra!! Det ble ingen rekorder, men jeg følte meg bare bedre under økten enn de to siste ukene som har føltes utrolig tunge. Jeg kjørte en gøy liten bootyfinisher i dag som jeg må få delt, for det brant godt! :D

Etter en god økt fikk jeg tatt en fredagshandel. Nå er en hel hau med pepsimax hamstra inn og sjokoladen ligger selvfølgelig klar i kjøleskapet.

En god "frokost" måtte også til etter trening. Jeg vet ikke med dere, men når butikkene har helt ferske speltlomper blir jeg overlykkelig! Det hadde de i dag, så frokosten måtte bli noe med lomper. I speltlompene har jeg både kokt egg, avokado, smøreost med hvitløk og urter, i tillegg til kalkunpålegg. Utrolig godt! Jeg kunne levd på de speltlompene!


Siden jeg ble ferdig med en eksamen i går og jobbet til sent på kveld tenker jeg å ta meg fri resten av dagen i dag. Jeg tar rett og slett helg. Jeg har jo to eksamner til, men jeg får heller prøve å være litt flink til uka.

God helg!!

L

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

1 kommentar

Iherb shopping

Skrevet 10.04.2015 klokken 13:52 | Kategori: Kosthold | Kommentarer: 1


Er det flere enn meg som har vært en smule avhengig av Iherb?? Jeg var definitivt avhengig for en stund tilbake. I sist uke tenkte jeg det var på tide å få bestilt meg en pakke igjen. Jeg elsker å spise litt Atkins i blant når jeg blir kjesken i ukedagene. Og det er jo ikke til å legge skjul på at de er kanskje litt overpriset på butikken. På Iherb kan du bestille pakker på flere av gangen så det er jo faktisk mye bedre å gjøre det. Her har dere mine Atkins favoritter. Jeg bestilte i tillegg Nesquick uten sukker. Denne brukte jeg mye før, så nå ville jeg teste den igjen. Jeg drikker jo mest proteinshake, men jeg husker jeg brukte pulveret i mye annet, så faller det i smak skal jeg selvfølgelig dele :)

Om du enda ikke har testet Iherb vil jeg bare påpeke at det er lurt å bestille små pakker og heller flere, ettersom man må ta hensyn til tolla.

Andre ting som er billig og greit på iherb er f eks kokosolje, diverse meltyper(de har alt!!), ulike typer nøttesmør, chiafrø og questbarer om du liker det(I dont) :PNå er det utrolig nok fredag allerede, og jeg kan feire at jeg er ferdig med undervisning i det ene faget, nå gjenstår kun eksamen. Jeg ligger for øyeblikket rett ut på sofaen. Det har ikke vært en bra dag for meg i dag. Så nå skal jeg laste ned serier å slappe av så godt jeg kan. Jeg så The Originals var ute med en ny sesong så den skal kose meg med. Har noen andre gode tips så hyl ut!!

L

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

1 kommentar

Skoleboller gammel oppskrift, like god!

Skrevet 08.04.2015 klokken 17:11 | Kategori: Kosthold | Kommentarer: 3


Flere enn meg som digger skoleboller?? Dette er faktisk den beste sunnifiserte oppskriften jeg har kommet over og som jeg brukte flittig tidligere. Nå var det veldig lenge siden sist jeg hadde lagd skoleboller så på mandag slo jeg til. Jeg hadde glemt hvor godt dette var! Og ikke minst utrolig enkelt. Jeg skal nok prøve å bli litt flinkere på å ta i bruk denne oppskriften, og gjerne doble eller tredoble den når jeg først er i gang. Supert å ha liggende i frysen når man virkelig måå ha noe namnam :)

12øres oppskrift:

2 dl fullkornsmel

2 dl havremel

1 ss bakepulver

0,5 dl sukrin gold

50 g lett margarin

250 g mager kesam

Gul krem kjøpte jeg

Melis: sukrinmelis blandet med ekstra lettmelk

Stek i ovnen på 200 grader i ca 10 min. Jeg syntes personlig de er bedre når man tar de ut når de enda er bittelitt deigete, da de ikke blir tørre om de ligger ute til dagen etter, og holder seg kjempe bra i frysen.

L

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

3 kommentarer

Hjemmelaget musli: Vol 2

Skrevet 28.03.2015 klokken 20:51 | Kategori: Kosthold | Kommentarer: 2


Som mange vet spiser jeg musli så og si hver eneste dag. Da jeg begynte å spise mulig, for veldig veldig mange år siden spiste jeg Axa go morgen muslier i lange tider. Jeg innså etterhvert at disse inneholdt svært mye undøvendig sukker. Til slutt begynte jeg å lage min egen, og siden har jeg aldri tenkt tanken på å spise noe annen musli. Jeg elsker muslien jeg alltid har laget, men da en av kundene mine sendte over en oppskrift ville jeg selvfølgelig teste den. Den så jo veldig spennende ut, og resultatet ble fantastisk! Jeg la til et par ingredienser til den opprinnelige Low FODMAP oppskriften. Så derfor velger jeg å dele den opprinnelige med mine ingredienser i parantes, slik at de som faktisk spiser etter fodmap kan lage den. Jeg har ingen reaksjoner på matvarer og derfor ikke nødvendig for meg.

3 dl havregryn

1 dl kokos

1 dl gresskarkjerner

1 dl solsikkekjerner

(100 g mandler)

(håndfull rosiner)

(1 dl sesamfrø)

(0,5 dl linfrø)

Bland ingrediensene i en bolle

 

2 ss raspolje/kokosolje

2 ss lønnesirup/(honning)

1 banan

Bland disse ingrediensene med en stavmikser, som deretter helles over de tørre ingrediensene

Stekes i ovnen på 175 grader i ca 20 min, rør om etter halve tiden.


L

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

2 kommentarer

Fem kyllingfavoritter

Skrevet 19.03.2015 klokken 12:48 | Kategori: Kosthold | Kommentarer: 3


Det er ingen hemmelighet at jeg er litt av et vanemenneske. Jeg spiser kylling og og fisk til middag, og jeg kommer alltid i perioder hvor jeg spiser noe ca hele tiden.

Jeg er veldig glad for at jeg har tatt bilder av middagene mine det siste året. Nå kunne jeg gå tilbake å få litt inspirasjon. Jeg har flere middager på lager, men jeg begynner med kylling, både kyllingfilet og kyllingkjøttdeig. Jeg liker selv når oppskrifter er enkle og krever ikke en hel hau av ingredienser, og dette er altså slike retter. Kjempe enkelt og kjempe godt! :)

Første rett er kyllingfilet kuttet i biter og stekt i panna sammen med potetmos og salat. Litt ketchup på så er jeg fornøyd!

Kyllingwok lager jeg støtt og stadig. Stek kyllingfilet i biter, stek deretter grønnsakene, miks både grønnsaker og kylling for deretter å tilsette woksaus. Kjøp enten fryste poser eller kutt grønnsaker selv. Jeg tyr ofte til poser, spesielt wok classic og thai mikset sammen.

Grilla kyllingfilet med potetsalat og spinatsalat må være en sikker vinner! Alt som legges på grillen smaker himmelsk syntes jeg. Snart er grillsesongen her så tenkte denne passet bra!

Pizza må vel egentlig være favoritten min! Enten om det er på et grovt pitabrød eller speltlomper. Jeg bruker kyllingkjøttdeig og ofte toro sitt pizzafyll med tomat og løk om jeg skal kose meg litt ekstra, spesielt i helgene. Dette er kjempe enkelt og fantastisk godt!! Du kan også krydre kyllingkjøttdeigen med noe annet, som pepper, hvitløk og grillkrydder.


Taco med hjemmelaget guacamole laget med kyllingkjøttdeig. Guacamolen lager jeg veldig enkelt: Jeg moser avocadoen og tilsetter krydder og evt småhakket løk. Litt lime kan man også ha.

L

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

3 kommentarer

Blåbær/vanilje smoothie

Skrevet 18.03.2015 klokken 11:01 | Kategori: Kosthold | Kommentarer: 1


Jeg er inne i en periode hvor jeg har dilla på smoothie. Det funker perfekt som dessert eller som et mellommåltid.

I går lagde jeg en veldig god som jeg koste meg med på kvelden

Oppskrift blåbær/vanilje smoothie:

Fryste blåbær

Et par fryste bjørnebær

1/5 til en hel banan

1 lite beger vanilje yoghurt(yoplait eller tine)

2 ss mager kesam

Litt saft, f eks fruktfest

Vann justerer du etter hvordan du vil konsistensen skal være

Ved å bruke magerkesam og/eller yoghurt får du en litt kremaktig konsistens og smak, noe jeg liker veldig godt! Den blir i tillegg litt mer mettende. Har du chiafrø tilgjengelig er det genialt å ha litt av det også oppi. Chiafrø smaker lite, men har flere gunstige effekter på kroppen ettersom de inneholder blant annet omega 3, fiber og proteiner.

L

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

1 kommentar

Jordbær/mango smoothie

Skrevet 08.03.2015 klokken 12:13 | Kategori: Kosthold | Kommentarer: 5


I denne uken var et av målene mine å lage minst tre smoothie. Det fikk jeg til, og jeg har funnet en stor favoritt jeg tenkte å dele med dere! Smoothie er utrolig greit å ta med på jobb eller som en dessert! Når jeg har tidlig vakt lager jeg klar en smoothie som jeg legger i frysen over natta. Etter et par små timer med tining om morgenen er den smeltet og klar. Utrolig enkel måte å få i seg litt ekstra bær.

 

Jeg lager aldri smoothie på eksakte mål, så dere må nesten prøve dere litt frem.

Smoothie:

1 banan

En god del frosne jordbær

Et par frosne bjørnebær

Noen biter med mango

3-4 ss mager kesam

Fun light fruktfest

Evt chiafrø også om du har :)

Vet du hvorfor bær er bra for deg?

Bær er en utrolig god kilde på antioksidanter, i tillegg til at de fleste inneholder mye fiber, vitaminer og mineraler.

Bjørnebær er rik på vitamin A og C blant annet.

Jordbær inneholder en svært sterk antioksidant, og er kjent for å beskytte hjertet og beskytter mot betennelse. I tillegg inneholder jordbær jern, kalsium og vitaminer, da spesielt C-vitamin.

L

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

5 kommentarer

Ukens fiskerett

Skrevet 27.02.2015 klokken 10:54 | Kategori: Kosthold | Kommentarer: 1


Jeg spiser en del fisk som sikkert en del har fått med seg. Jeg spiser til vanlig kun fisk og kylling, og kylling har jeg spist meg ekstremt lei på, så jeg trenger en liten pause. Jeg er veldig periode menneske. Har jeg dilla på noe, spiser jeg det i en lang periode, så bytter jeg når jeg er lei. Jeg prøver derfor nå å variere fiskemåltidene mine slik at jeg ikke skal gå lei. Min nyeste rett som jeg har dilla på nå er torsk med kikerter og spinatsalat. Nammm! Jeg steker torsken i panna, deretter stekes kikertene med litt grillkrydder. Raskere rett skal du lete lenge etter! Går fortere enn en pizza grandiosa for å si det sånn.


I dag har jeg fri, og det blir altså langhelg på meg. Eller litt lesing må til. Dessverre er det stor oppussing på gang i bygget, så mye til leseomgivelser er det ikke :/

Solen stråler og jeg skal snart legge ut på en frisk joggetur. Når det først er fint vær er det uaktuelt å skulle trene inne for min del. Jeg gleder meg så vilt mye til vår og varmere tider! Løping i shorts og singlet er en så fantastisk følelse, enig?? :D

Jeg må også få til en storhandling i dag. God mat og godteri må selvfølgelig handles inn før helgen! :)

L

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

1 kommentar

Green n orange juice

Skrevet 05.02.2015 klokken 11:44 | Kategori: Kosthold | Kommentarer: 0


Juicing er virkelig eksperimentering på høyt nivå! Man kan jo lage alt mulig rart med denne maskinen. Etter jeg var på butikken i går fikk jeg ny gnist til å juice. Kjøleskapet var endelig fyllt opp med ny frukt og nye grønnsaker. Jeg ville gjøre en ny vri, derfor den rare fargen. Jeg ville nemlig lage en grønnere juice, men samtidig søt.

Ingrediensene til dagens juice ble derfor appelsin, eple, plomme, spinat og gulrot. Spinat gjorde at juicen ble noe grønnlig, men smaken var det ikke noe å si på. Den ble noe syrlig, og jeg skulle nok hatt ananas i, jeg elsker virkelig sødmen den gir. Men det funket absolutt! Det er jo det som er bra med å juicing, det blir omtrent umulig å gå lei! Nye smaker mikses hele tiden og det er litt spennende. Jeg velger å juice opp til at jeg har litt juice til morgenen etter. Jeg leste at man egentlig bør drikke juicen samme dag, men tidligere har ikke jeg hatt noe problem med å la den stå i kjøleskapet over natten. Andre som har erfaringer med dette?

Etter trening smakte dette helt fantastisk sammen med resten av frokosten. I dag ble det en veldig rolig joggetur, samt 100 situps. Jeg har nå gjort 200 av 300! Jeg skal jobbe i hele kveld og da syntes jeg det er deilig å ta en morgen cardio økt for å ha et par timer ledig før jeg drar av gårde på jobb :)


L

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

0 kommentarer

Fruktspo

Skrevet 03.02.2015 klokken 21:38 | Kategori: Kosthold | Kommentarer: 4


Et av mine mål for 2015 var å spise med frukt og bær. Jeg får i meg mye grønnsaker i middagene mine, men frukten er jeg svært dårlig på, og det gjelder spesielt alle årstider bortsett fra på sommeren. Det smaker liksom litt bedre i varmen av en eller annen grunn.

Men nå vil jeg gjerne gi det et forsøk. Jeg har jo både juicemaskin og smoothie maskin, så det burde faktisk ikke være et problem. Jeg må rett og slett bli flinkere til å ha det tilgjengelig! Jeg har leitet etter inspirasjon som skal friste meg, og det fant jeg. Jeg elsker yoghurt, så jeg skal prøve å få presset inn litt i mine yoghurt måltider fremover tenkte jeg. Det ser jo utrolig godt ut, eller hva??

Hvis noen har noen gode oppskrifter på lager er det bare å si ifra :) Jeg har så vidt begynt å juice, og til nå elsker jeg det! Men jeg kjenner meg selv så godt at jeg vet at plutselig går det i glemmeboken :P Så i morgen er det frukt og grønnsaksshopping tenker jeg!

Målene for denne uken var blant annet å kjøre på med flere fiskemiddager, som jeg elsker. Vil du egentlig spise mer fisk bør du virkelig skrive det ned. Hva med å skrive en post it lapp som du henger på kjøleskapet som en påminner om hva du vil fokusere på denne uken?

L

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

4 kommentarer

Herlig, søt og enkel juiceoppskrift

Skrevet 24.01.2015 klokken 10:25 | Kategori: Kosthold | Kommentarer: 2


I dag er den etterlengtede lørdagen hvor jeg har helt fri! Det trengtes virkelig. I dag sov så lenge jeg kunne. Med byggelyder som bråker i hele blokka var det ikke så lett å sove lenger enn til ni. Men men, uthvilt er jeg. Nå har jeg nettopp fått i meg en frokost og tenker meg snart en tur på Spicheren. Jeg kjøpte meg juicemaskin litt før jul. Og nå fikk jeg endelig testet den. Juicing har jo vært i vindene en stund nå og jeg har hatt lyst til å teste det lenge. Man kan jo variere til det uendelige og allerede på første forsøk gikk det jo helt strålende! Denne ble helt fantastisk god!!

Oppskrift:

1 appelsin

1 eple

2 skiver ananas

På bildet har jeg ca halvparten av juicen jeg fikk med oppskriften

I går ble det litt ufrivillig en overkroppsøkt pga kranglete knær. Jeg klarte å overdrive litt på kondisjonsbiten, det er virkelig vanskelig å holde tilbake av og til altså!! Men i dag går det mye bedre. Når jeg føler noe ikke er riktig i kroppen har jeg blitt mye bedre på å faktisk lytte til kroppen, og det er jeg veldig glad for. I dag kan jeg kjøre på med en god økt på rumpe og bein fordi jeg faktisk klarte å holde meg i ro i går. For en opptur det skal bli! Med fare for å høre negativ ut så må jeg ærlig innrømme at jeg virkelig ikke liker overkroppsøkter. Noe så kjedelig!! Overkroppen stivner så lett og det er tungt på en helt annen måte. Jeg føler liksom ikke jeg har trent fordi du kommer ikke i nærheten så mye opp i puls som når man trener bein. 


L

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

2 kommentarer

Danmarkshandel

Skrevet 07.01.2015 klokken 16:18 | Kategori: Kosthold | Kommentarer: 0


I går gikk turen til Danmark for å fylle opp skaper og kjøleskap. Det er så deilig å vite at man har et lager med det man bruker mest. Spesielt når det er så billig!! Det ble en utrolig lang dag og natt, og i dag har vi begge vært helt utslitt! Jeg ble sovende til elleve, til tross for at jeg skulle vært på skolen. Sånn blir det når vi dessverre ikke var hjemme før halv tre på natta, noe senere enn planen.

Men uansett så føles det godt nå! Jeg fikk kjøpt hele fire brett med Pepsi Max, en hel hau med Kinder og god dansk chips som skal være lørdags kosen en stund fremover. Kosen måtte gjemmes bort, det er virkelig helt umulig å la det ligge i skapet i gjennom uken. Så alt har blitt lagt ned i en bod vi har, og det ble derfor ikke noen bilder heller. Får håpe det får ligge i fred der hehe! Det ville ikke blitt en særlig god start på det nye året om alt skulle være i leiligheten.

Jeg måtte også teste skyren! Skyr er noe jeg spiser sjeldent. Jeg liker yoghurt best, i tillegg til at det ikke er særlig økonomisk å leve på skyr i Norge. Her hadde de store spann til min glede. Sjokoladepålegget søtet med stevia måtte selvfølgelig også testes, og fy søren! Dette var skikkelig sjokopålegg! Angrer vilt på at jeg ikke kjøpte en til.


Det er alltid gøy med nye varer syntes jeg. Alt må testes. Nutrilett er ikke noe jeg spiser så mye av, men chocolate cookie har jeg aldri smakt.

Nå må jeg nesten sette meg inn i skolerelaterte saker. Det er første uka, men allerede henger jeg etter. Ikke spesielt lovende :P

L

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

0 kommentarer

Julecookies uten sukker

Skrevet 02.12.2014 klokken 10:27 | Kategori: Kosthold | Kommentarer: 0


Siden det er juletider ville jeg lage noe juleinspirert i går mens Peter Jøback sang i bakgrunnen. Det ble derfor et brett med kjempe gode havrekjeks som er enkle å lage. Jeg gikk ut i fra en oppskrift fra lindastuhaug, men forandret den noe.

Oppskrift:

1 dl hvregryn

1 dl melk

2,5 dl havremel

30 g smeltet smør

1-2 ss annet mel (Jeg brukte spelt, og jeg trengte en god del ekstra mel)

Klype salt

Kardemomme

Kanel

VaniljeessensLa melka og havregrynen stå i 10 min først. Deretter bland alle ingrediensene sammen slik at det blir en deig. Det var her jeg måtte spe på med litt ekstra mel, men jeg har lagt til litt mel i oppskriften så det er ikke sikkert det behøves. Kjevl deigen ut og legg kjeksene på et brett i ovnen på 200 grader i ca 12-15 min. Deretter åpner du ovnen å lar noe av varmen gå ut, slik at kjeksene kan stå i ca 30 min ekstra med lukket dør. Da har du sprøe og gode kjeks! Jeg valgte å toppe mine med sukrinmelis blandet med melk.

L

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

0 kommentarer

Kanel i svingan

Skrevet 16.10.2014 klokken 18:00 | Kategori: Kosthold | Kommentarer: 2


Mmm. Noen har kost seg hehe! I går kveld ble jeg nødt til å bake litt ettersom en av "ekskundene" mine sendte snap av skolebollene som jeg pleide å lage så mye før! Det hadde jo gått helt i glemmeboka!

Med samme oppskrift som skolebollene kan man også lage kanelboller, og det var det jeg gikk for i går. Oppskriften er fra bakekona sin blogg, den er super enkel, sunn og kjempe god!! Jeg holder en knapp på skolebollene, men disse er også veldig gode. Deigen er helt lik i begge. Bortsett fra at jeg her fyller med smør, sukrin og kanel. Du kan også toppe med melis om du vil det. Jeg har aldri vært oppvokst med det, så for meg blir det unaturlig. Men på skolebollene derimot! Da må jeg ha melis og kokos!

Jeg har enda ikke skaffet meg en kjevle så jeg måtte improvisere litt hehe.


Oppskrift:

2 dl havremel

2 dl fullkornsmel

0,5 dl sukringold

1 ss bakepulver

50 g lettmargarin

250 gram mager kesam

Halv ts kardemomme

Bland alt sammen godt, gjerne med en kjøkkenmaskin om du har det. Smøret skal ikke smeltes. Så kjevler du deigen utover. Fordel med smør, sukrin og kanel, rull sammen og kutt opp i biter. De hever så kutt de ganske små. Jeg fikk nok til ca 15 stk. La dem stå i ovnen i 7-9 min på 225 grader.

L

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

2 kommentarer

Smart tips til å redusere inntaket av kjøtt

Skrevet 09.10.2014 klokken 20:05 | Kategori: Kosthold | Kommentarer: 2


Heihei. Da var det torsdag kveld og jeg sitter godt til rette i sofaen med en varm kopp te med honning klar for Big brother!

Jeg kom nettopp hjem fra en cafetur. Det er fremdeles nærmere storm her på sørlandet, så det å komme hjem under pleddet med en kopp te er en herlig følelse.

I dag hadde jeg kikerter til overs fra gårsdagens laksesalat med kikerter. Så i dag brukte jeg dem rett og slett i en tacosalat. Jeg valgte å blande kikertene sammen med kyllingkjøttdeigen i panna forså å tilsette tacokrydderet. Dette er en perfekt måte på å moderere kjøttinntaket dere! Jeg mener ikke at det skal være slik hver gang, men hvorfor ikke prøve å innfør det en gang i uken f eks? Det er jo mange som velger en kjøttfri dag i uken, noe jeg selv har veldig lyst til. Men om ikke det passer for deg så er jo det å moderere mulig å gjennomføre for alle. Siden jeg hadde en halv boks med kikerter i så har jeg masse mat igjen til i morgen, til både meg og kjæresten. Økonomisk og bra, for kropp og miljø.

Kikerter er en god proteinkilde, faktisk hele fem ganger så mye som i poteten, i tillegg kan kikerter forebygge diabetes, de er kolesterol senkende og inneholder godt med fiber, jern og andre viktige næringsstoffer. Spiser du kikerter ofte?

Neste gang jeg skal lage dette skal jeg så absolutt ha tomater og hjemmelaget guacamole til. Det blir garantert neste uke, for dette var godt!


Jeg tror absolutt jeg må sette meg et mål om en kjøttfri dag i uken for en periode i det minste. Jeg har tenkt på det mange ganger, men så går det i glemmeboken.

Hadde det vært interessant med tips til kjøttfrie retter her på bloggen kanskje?

L

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

2 kommentarer

Fiskemiddag for en

Skrevet 01.10.2014 klokken 12:22 | Kategori: Kosthold | Kommentarer: 6


Heihei!

Det ble ingen oppdatering i går ettersom tiden fløy i fra meg. Men jeg tenkte å dele middagen fra gårsdagen med dere.

I går sto fisk på planen og siden jeg spiste middag alene gjorde jeg det veldig enkelt. Det blir jo ikke enklere enn dette, dessuten er det veldig godt. Jeg varmer speltlompene i ovnen og fiskekakene i panna også bruker selvfølgelig en hau med ketchup. Jeg valgte fiskekaker med 65% fisk. Det er ikke så veldig mye, men det er veldig store prisforskjeller og siden jeg spiser det så sjeldent går det helt fint med disse. Nå er allerede to fiskemiddager unnagjort, og i dag blir den tredje! Det er virkelig ikke vanskelig å spise nok fisk om man bare går inn for det!

Nå er endelig mannen tilbake i hus etter to dager alene. I dag har trent styrke, hatt kunder og nå skal jeg til på litt skolearbeid før jeg skal spise middag hos familien. Timene flyr av gårde og lesingen kommer liksom sist i rekken ofte. Skjerpings!

Styrkeøkta i dag gikk greit, men jeg må innrømme jeg er litt lei nå faktisk. Jeg får av og til slike perioder hvor jeg blir lei styrketreningen. Men nå må jeg klare den siste økta ettersom det er den siste økta på programmet!! Etter det tenker jeg å trene litt fritt ihvertfall en uke så får vi se. Variasjon er viktig!! :)

L

#kosthold #mat #middag #fisk

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

6 kommentarer

Avocado breakfast

Skrevet 30.09.2014 klokken 12:05 | Kategori: Kosthold | Kommentarer: 1


I dag har jeg hatt en sein start på dagen og jeg har tatt det veldig med ro. Jeg våknet uthvilt uten en alarm klokken ni. I dag har jeg hjemme dag hvor jeg skal lese. Derfor startet jeg med en joggetur i tillegg til litt vasking. Frokosten i dag var litt annerledes enn vanlig. Jeg elsker avokado men kjøper det sjeldent ettersom jeg ender opp med å hive omtrent hele fordi den blir dårlig. Så nå var jeg fast bestemt på å klare å spise den opp. Derfor ente jeg opp med speltlomper, et egg, kalkun pålegg og philadelphia med hvitløk og urter rullet sammen. Jeg elsker kombinasjonen og det er perfekt frokost mat, her får du både det sunne fettet fra både avokadoen og egget, proteiner fra pålegget og egget, og karbohydrater fra lompene. Viktig med litt variasjon fra havregrøten hehe!


Da må jeg nesten komme i gang med studiene. Ha en kjempe fin tirsdag!

L

#kosthold #frokost #inspo

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

1 kommentar

Torsk med sunnere "chips"

Skrevet 26.09.2014 klokken 08:50 | Kategori: Kosthold | Kommentarer: 6


God morgen :)

I dag startet dagen tidlig med undervisning og det går i et i hele dag med både undervisning og jobb. Jeg skal prøve å presse inn en treningsøkt innimellom der selvfølgelig og det ser ut til at det kan la seg gjøre.

Jeg hadde som mål å spise fiskemiddag fire dager denne uka og i går var min fjerde dag på rad med fisk. Jeg har prøvd å variere alle fiskemåltidene og i går ble det derfor panert torsk med tynne oppkuttede poteter som ble chips lignende. Jeg hadde en enkel salat og masse ketchup til hehe. Det var kjempe godt og jeg skal definitivt lage dette oftere slik som før.

Tenk at det er fredag i dag. Jeg skjønner faktisk ingenting! Dagene flyr og jeg rekker ikke glede meg til helg før det faktisk er fredag. Jeg har jobbehelg denne helgen, men deilig med helg er det uansett! :)

Ha en kjempe fin fredag!!

L

#kosthold #mat #middag #fisk #inspo

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

6 kommentarer

Laks og linser

Skrevet 23.09.2014 klokken 18:59 | Kategori: Kosthold | Kommentarer: 1


Hei dere!

I dag er andre dag i uka og jeg kjørte på med enda en fiskedag. Jeg har jo som mål å spise fire fiskemiddager denne uken. Så i dag måtte jeg prøve å bruke fantasien litt for å komme med noe nytt. Så i dag ente jeg opp med laks og salat med røde linser. Dette var overraskende godt og mettende!

Jeg hadde laksen i ovnen, linsene kokte jeg forså å kjøle dem for å ha dem i salaten. Jeg brukte litt olivenolje og pepper i salaten. Hadde jeg ikke hatt dette målet om fisk hadde jeg garantert gått for en standard middag i dag så det positivt :)


I dag gjennomførte jeg et av mine mål for uken som var.. wait for iiit.. Intervaller!! Formen var ikke helt på topp i dag så jeg tok det nok litt roligere enn jeg egentlig skulle men det er viktig å lytte til kroppen også. Jeg gjennomførte denne gangen 30 sek intervaller med 20 sek aktiv pause 20 runder på ellipse maskinen i tillegg til en god oppvarming på romaskinen.

Nå har jeg og kjæresten kjøpt oss Play station 4 og vi er i ekstase mildt sagt. Gaming time med andre ord hoho!

Lik gjerne:

PT-Linda-Borgan

Ha en fin kveld!

L♥

#mat #middag #fisk #laks #inspo #motivasjon #trening

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

1 kommentar

Havregrøt favoritt

Skrevet 22.09.2014 klokken 10:17 | Kategori: Kosthold | Kommentarer: 3


Dette har jeg akkurat kost meg med! I dag glemte jeg å legge havregrøten i kjøleskapet over natten som jeg pleier. Men siden jeg skulle spise frokosten hjemme var det ikke krise så jeg kokte den i gryta som før i tiden hehe. Jeg lagde den også slik som jeg pleide før, og omg sier jeg bare. Hvorfor sluttet jeg med det??? Dette er den desidert beste oppskriften jeg har smakt!

Jeg kokte havregrøten med lettkokte havregryn, sjokoladeprotein, halv ts sukrin gold, litt linfrø og sesamfrø. Jeg toppet med mager vanilje kesam, blåbær, kanel og masse sukrin! Dette ble virkelig en fest i munnen. Og gjett om jeg skal teste dette på min kjære som er en sterk motstander av hele havregrøten, hehe!


Dette ble altså mitt ettertreningsmåltid. Jeg var så sulten når jeg kom hjem at jeg er egentlig enda sulten! Jeg skulle nok lagd litt mer. Det ble styrkeøkt i dag og det er virkelig mange dager siden sist! Jeg føyk opp og ned på pull ups, men uten om det så var egentlig alle øvelsene veldig tunge i dag. Men men!

Håper du har en super start på uken!

L

#frokost #mat #kosthold #havregrøt #oppskrift #inspo

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

3 kommentarer

Musli inspo

Skrevet 20.09.2014 klokken 15:10 | Kategori: Kosthold | Kommentarer: 3


God lørdag dere. Her skinner sola så jeg var selvfølgelig ute å unyttet dette i morges. Det ble en kjempe fin løpetur med tøying på stuegulvet som avslutning. Jeg gjennomførte også ukens siste 50 sit ups og litt øvelser med strikk.

Et nytt lager med musli har blitt laget igjen i dag og under har jeg hentet litt inspirasjon til hvordan du kan dandere det innbydende om du f eks skal ha dessert til middagsgjester, jentekveld eller bare vil være litt ekstra snill med deg selv. Jeg elsker musli og spiser det ca hver dag med yoghurt, cottage cheese eller kesam. Oppskriften har jeg lagt ut tidligere og den finner du her:

http://ptlinda.blogg.no/1397380242_hjemmelaget_musli_3.html

Har du enda ikke prøvd å lage egen hjemmelaget musli så vet du hva du skal gjøre i morgen!! :)

L

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

3 kommentarer

Leve uten rødt kjøtt

Skrevet 18.09.2014 klokken 18:03 | Kategori: Kosthold | Kommentarer: 2


Jeg måtte bare innom å dele middagen i dag. Jeg har vært veldig klar for kjøttkaker i flere uker og nå endelig fikk jeg surra meg til det. Det er jo mye mindre stress enn man tenker. Jeg har jo delt dette tidligere men begynner å bli en stund siden. Jeg bruker kyllingkjøttdeig blandet med løk, hvitløk og pepper. Denne middagen er noe av det beste jeg vet og når det ikke blir så ofte går jeg ihvertfall ikke lei. Mange syntes det er ubegripelig hvordan jeg kan leve uten rødt kjøtt eller svin, men som dere ser så er det virkelig ikke et problem! Kyllingkjøttdeig funker til alt, like bra som annen kjøttdeig.

Visste du at kjøttforbruket i Norge har steget fra 46 kg per person i 1989 til 68 kg per person i 2011?? Dette er et problem, blant annet for miljøet og rødt kjøtt er det som er verst sier mange. Dessuten har forskning vist at rødt kjøtt kan være med på å danne kreftceller. Selvfølgelig er dette diskutert som mye annen forskning. Men i Norge har vi retningslinjer om maks 500 g rødt kjøtt i uken. Følger du dette?

Jeg har levd uten rødt kjøtt i mange mange år nå og jeg har ikke savnet det. Det er en del som ikke tror meg, men for meg er det normalt. Jeg spiser i tillegg til kylling mye fisk og etter et tips fra en god venninne skal fiskeinntaket økes enda mer ettersom det har blitt forsket på inntak av kylling og antibiotikaresistentebakterier. Har du fått med deg dette?? Litt skummelt faktisk. Her er en kort forklaring på saken: http://www.nrk.no/norge/vil-ha-risikomerking-pa-kylling-1.11926535.

Jeg har i dag kun brukt tid på skole og trening. Jeg vil egentlig bruke enda litt mer tid på skolen ettersom jeg må lese meg opp litt. Det er kun 5 uker til eksamen!!

Jeg sitter med boka ved min side i sofaen, det letter liksom litt på samvittighet når jeg egentlig sitter å ser på tv haha. Men jeg skal få lest bittelitt. Alt hjelper :)


L

#middag #kosthold

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

2 kommentarer

CookieLove

Skrevet 17.09.2014 klokken 19:48 | Kategori: Kosthold | Kommentarer: 8


Så ikke dette fristende ut så vet ikke jeg! I helgen var jeg så "dum" at jeg kjøpte cookies, sånn butikkcookies fulle av sukker, sjokolade og hele pakka. De er så gode at det er definitivt verdt det! Men i ukedagene styrer jeg unna så godt jeg kan. Så da jeg kom over en oppskrift på cookies like de på butikken måtte jeg jo prøve. Oppskriften er hentet fra Kriweb sin side. De er jo ikke som de på butikken, men den beste erstatningen jeg har smakt til nå og jeg har prøvd en del før altså. Jeg fulgte ikke oppskriften helt, jeg brukte det jeg hadde rett og slett. Jeg syntes ikke det gjorde noe å droppe stevia i det hele tatt, men nå er ikke jeg så fan av det.

Oppskrift på 8 kjeks:

100 g hvetemel (jeg brukte speltmel)

100 g havremel

150 g sukrin gold

1 ts bakepulver

0,5 ts salt

12 dråper stevia vanilje (Jeg droppet det)

1 egg

80 g melange smør

70 g mørk sjokolade (Jeg brukte sukkerfri sjokolade)

Stekes på 200 grader i ca 12 minutter :)


Treningen i dag ble som sagt en løpetur i tillegg til litt rulling på beina. Pain!! Jeg fikk også tatt 50 situps så nå mangler jeg to ganger til denne uken, så 100 situps. Ingen problem!

Jeg har også kost meg på sushidate i dag. Herligland så godt det er!!

L

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

8 kommentarer

Studysnack

Skrevet 12.09.2014 klokken 17:21 | Kategori: Kosthold | Kommentarer: 7


God fredag dere. Jeg har klart å jobbe en del med oppgave skriving i dag. Men et avbrekk måtte jeg ha. Formen er ikke helt på topp i dag så styrkeøkten ble byttet ut til fordel for en rolig joggetur. Jeg skulle uansett på butikken så da tok jeg det på veien hjem. Det blir jo litt ekstra trening i å bære handleposer i oppoverbakke også. Siden formen ikke er på sitt sterkeste så kjøpte jeg inn nye grønnsaker. Jeg kan være veldig dårlig på å få i meg slikt utenom til middag dessverre. Så i dag gjorde jeg noe jeg ofte gjorde før. Jeg kuttet opp agurk og gulrot og dippet det i yoghurt. I dag prøvde jeg meg på kirsebær smaken som passet perfekt til dette. Med et glass ananas brus på siden så ble dette ganske så spennende! Når man sitter hjemme med studier så blir man fort kjesken så da er det greit å ha slike ting lagret i hus.

På butikken i dag fant jeg endelig noen av matnyhetene som skulle komme i hyllene. Gleder meg veldig til å teste! Alt som er nytt er gøy :P Spesielt nå som endelig Norge skjønner at yoghurtavdelingen må vi gjøre noe med. Da jeg bodde i Mexico var det en laaaang vegg med bare yoghurt. Du fant absolutt hva du ville! Store spann i alle mulige smaker, merker og innhold. Var det noe jeg savnet fra Mexico så var faktisk dette noe av det. En dag så bør det vel skje her også?

Ha en kjempe fin fredagskveld!

L

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

7 kommentarer

Speltlompefest

Skrevet 07.09.2014 klokken 21:30 | Kategori: Kosthold | Kommentarer: 1


Dette ble min kveldssnack og også morgensnack i dag. Variasjon sa du? Jeg har alltid dilla på noe, og da spiser jeg det veldig mye i perioder. Dette har jeg hatt dilla på veldig lenge nå og blir aldri lei. Jeg bruker kalkunpålegg og lettost i speltlompene som jeg ruller sammen og lar dem stå i ovnen til osten er litt brent på utsiden. Og selvfølgelig må jeg ha ketchup på toppen. Da er de perfekte, mmm<3

Dette har vært en lat søndag, slik jeg liker det. Men vi fikk nok tatt oss en gåtur i det minste. Det ble en skikkelig søndagstur i rolig tempo. Men det var deilig med frisk luft og litt bevegelse i kroppen siden vi sitter i sofaen hele dagen. Timene har uansett flydd av gårde til ganske ufornuftige ting, men uken er planlagt og også treningsøkter for både meg og kunder er planlagt. Det er deilig å ha litt kontroll når mandagen plutselig er her. Jeg har til og med satt av tid til å jobbe med skole denne uken! Veldig spent på om jeg er strukturert nok til å følge det da men.


Nå skal jeg lære meg litt pc spill og pakke bagen klar til morgendagen, men så skal jeg finne senga og det skal bli godt. Ha en fortsatt fin kveld.

Delta gjerne i konkurransen om digge proteinpannekaker HER: 

http://ptlinda.blogg.no/1409164961_konkurranse.html

L

#blogg #søndag #helg #kosthold

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

1 kommentar

Proteinbrownie

Skrevet 06.09.2014 klokken 10:11 | Kategori: Kosthold | Kommentarer: 4


God morgen. Jeg tror ikke jeg har sovet så mange timer i løpet av en natt på veldig lenge! Allerede klokken 11 i går kveld var jeg helt ferdig.

I går var jeg å hentet kjæresten på jobb. Og til min store overraskelse hadde XXL begynt å selge Lenny&Larrys brownies og cookies!! Jeg bestilte dette ofte på Iherb tidligere, men jeg fant ut at det å ha en svær pakning med slike brownies liggende ikke er så lurt for sjokogale meg:P Selvom det er proteinbrownie må man dessverre spise litt med måte hehe. Så da vil jeg heller velge å en gang i blant kjøpe fra XXL. Jeg har aldri smakt cookies så jeg er veldig spent på hvordan den er. De hadde enda flere smaker i både cookies og brownies.

Nå sitter jeg å tenker på hva jeg skal finne på. Været er grått og trist ute men jeg har jo veldig lyst til å gå på tur. Jeg burde jo også trene litt på poledancing som jeg gjorde så mye før. Det er bare litt kjedelig når man ikke går på kurs fast lengere og lærer nye ting. Men jeg venter å ser litt til hva som frister mest. No plans, no rush :)

Delta i konkurransen min her: http://ptlinda.blogg.no/1409164961_konkurranse.html  Super premie!!

L

#helg #blogg #dessert #trening

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

4 kommentarer

Pizza på 1-2-3

Skrevet 24.08.2014 klokken 11:47 | Kategori: Kosthold | Kommentarer: 6


Jeg tenkte å dele en middag med dere som ble laget på fredag. Den dagen gikk i et kjør fra morgen til kveld. Etter en lang utedag var jeg kjempe sulten når jeg kom hjem, så da lagde jeg noe jeg ikke har hatt på kjempe lenge! Pitapizza! Dette spiste jeg veldig mye før jeg gikk over til speltlompe pizza. Men dette er vel så godt. Jeg stekte kyllingfilet, blandet den med pizzafyll fra Toro og toppet denmed revet ost. Og selvfølgelig dynket jeg denne i ketchup og pizzakrydder etter bildene ble tatt hehe! Dette med en Pepsi max er helt himmelsk <3 


Jeg ligger nå rett ut i sofaen, kjempe utslitt etter en bursdagsfeiring i går. Det gikk hardt for seg og jeg kjenner at jeg er glad dette ikke skjer så ofte lenger. I dag har jeg ingenting planlagt, bortsett fra å kjøre besøket vårt fra Stavanger til togstasjonen. Jeg tenker vi skal bruke flere timer på å se på filmer, spille playstation og samle mest mulig krefter rett og slett. God plan! :P 

L

#blogg #kosthold #middag #inspo

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

6 kommentarer

Tacolove

Skrevet 20.08.2014 klokken 09:21 | Kategori: Kosthold | Kommentarer: 1


God morgen. I dag startet dagen min litt tidligere enn planlagt. Jeg ble ringt allerede før klokken seks. Jeg fikk spørsmål om jeg skulle vært på jobb, litt i ørska fikk jeg sagt at jeg ikke trodde det. Men etter telefonsamtalen klarte jeg ikke sove ettersom jeg var bittelitt stressa selvom jeg egentlig visste det ikke var jobbdag i dag. Jeg sto opp, dobbeltsjekket og kom meg på trening før skolen kl 0800!! Det som er positivt med det er jo at det er svært få folk å trener så alt er ledig. Jeg måtte ha en effektiv økt så jeg kjørte på med supersett og korte pauser.

Det ble en sen kveld og dårlig med søvn så nå sitter jeg egentlig her i zombiemode livredd for at læreren skal peke på meg etter svar.. Misliker sterkt slike lærere:P


Det ble ingen oppdateringen i går da det skjedde en trist hendelse i familien. Men jeg fikk laget meg en god middag og det ble taco! Ja nå har jeg dilla igjen haha. Og i går koste jeg meg ekstra med hjemmelaget guacamole. Alt jeg gjør er å mose en halv avocado, kydre med paprikakrydder og pepper. Perfekt kombinasjon sammen med tacoen!

Jeg har en del timer igjen på skolen enda, så nå fyller jeg på med iskaffe <3

Ha en fin onsdag!

L

#blogg #middag #kosthold #taco #trening #inspo

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

1 kommentar

Oatmeal & Tea

Skrevet 12.08.2014 klokken 08:59 | Kategori: Kosthold | Kommentarer: 2


Heihei!

Det ble ingen oppdatering etter jobb i går. Det ble virkelig en tung dag dessverre pga enorm hodepine. Treningsøkten i går kan vel nesten ikke kalles en treningsøkt en gang. Jeg sa som sagt på morgenen at kroppen ikke føltes helt tipp topp. Vel, det var ihvertfall veldig sant. Jeg svimlet for hver gang jeg skulle prøve å løfte vektene. Det var veldig frustrerende. Jeg var veldig klar for å gi alt på det nye programmet. Men slik ble det ikke. Før jeg heiv inn håndkle øvde jeg meg på Good morning som er en av øvelsene på det nye programmet mitt. Dette er en øvelse jeg egentlig aldri har hatt med i programmet. Så nå skal jeg terpe på denne øvelsen i fire uker.

Siden det gikk i ett i går så måtte jeg planlegge raske og sunne løsninger på matfronten. Det ble derfor havregrøt med sjokoladeprotein etter trening og fiskekaker med speltlomper til lunsj. Det er virkelig genialt, det er super enkelt og kjempe godt. Jeg må selvfølgelig ha ketchup på da hehe!

 

Det var veldig kjipt å ikke få trene ordentlig etter en helg med treningsfri og masse god mat. Men det går ikke alltid som planlagt dessverre. Jeg får håpe det går fort over! Så nå sitter jeg her med en energi frokost! Jeg gjør alt jeg kan for at kroppen skal bli frisk og opplagt igjen. Grønn te med honning og Omeaga 3 er selvfølgelig obligatorisk, om det har noe effekt er en annen ting:P Men jeg prøver alt ettersom jeg skal jobbe hele uka så har jeg ikke tid til å være syk!

Nå skal jeg slutte å syntes synd på meg selv å gå meg en tur eller rydde litt her!:) Ha en fin dag!

L

#blogg #frokost #kosthold #jobb #trening

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

2 kommentarer

Musliavhengig sa du?

Skrevet 17.07.2014 klokken 19:38 | Kategori: Kosthold | Kommentarer: 7


Heihei!

Da var et par timer unnagjort på jobb og min egen treningen la jeg inn før det. Det ble en god økt med masse ulike rumpe øvelser og litt overkropp. Det ble nok ukens siste styrkeøkt siden det er meldt knall bra vær resten av uken. Da legger jeg heller treningen ute i naturen og i hagen med kettlebells.

Jeg fikk laget en ny runde med hjemmelaget musli i går kveld. Det er virkelig et must å ha tilgjengelig for meg. Etter jeg begynte å lage egen kan jeg ikke skjønne hvorfor jeg kjøpte fra butikken før. Dette er tusen ganger bedre og mye sunnere! Oppskriften har jeg lagt ut for en god stund siden og den finner dere her: http://ptlinda.blogg.no/1397380242_hjemmelaget_musli_3.html

Jeg spiser musli hver eneste dag faktisk. Jeg bruker det i all yoghurten jeg spiser, og det er ikke lite:P

Nå skal jeg søke etter billige syden billetter for alt det er verdt! Det er meldt knall bra vær hele uka her, men det er virkelig så lenge siden jeg har reist, og jeg føler jeg får litt mer ut av sommeren om jeg reiser. Jeg vil oppleve ting, ta bilder, ligge rett ut på stranda og ikke minst ha varme sommer kvelder! Men vi får nå se om reisebyårene kan slutte å være så knegne...

#kosthold #trening #musli #hjemmelaget

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

7 kommentarer

Cookies <3

Skrevet 25.06.2014 klokken 19:08 | Kategori: Kosthold | Kommentarer: 1


I går var min kjæreste ganske så kjesken, han er blitt vant med å spise noe godteri flere ganger i uken, en dårlig vane som vi jeg prøver å snu.. Så i går da han virkelig hadde lyst på noe måtte jeg lete i oppskrifter å finne noe som kunne være godt slik at han ikke maste hull i hodet på meg om at vi må på butikken å kjøpe godteri. Jeg fant en cookies oppskrift på bakekona sine sider. Og her hadde jeg faktisk alle ingrediensene for en gangsskyld! Utenom sjokoladen, men jeg prøvde uten. Jeg delte røra, slik at hans halvdel fikk litt Nesquick pulver i.
Oppskrift Cookies:

50 gram lett margarin

2 eggehviter

70 gram sukrin gold

50 gram sukrin

1/3 ts vaniljepulver

100 gram fibra fullkornsmel

1/2 ts natron

1/2 ts bakepulver

En klype salt

Hakket sjokolade

Visp margarin, sukrin og sukrin gold sammen først før du tilsetter resten. Rør godt og fordel røra på bakepapir. Jeg fikk vel ca 13-15 cookies, men du bestemmer selv størrelsen. De hever jo litt. Sett ovnen på 190 grader og la dem stå i 6-8 minutter, avhengig av størrelsen.

Sjokoladen er valgfri, men jeg syntes jo alt med sjokolade er litt bedre hehe! Anbefaler å bruke mørk sjokolade hvis det er i ukedagen de skal spises ;)

Har du sukrin, sukrin gold, sunnere meltype og evt bakepulver tilgjengelig i skapene så kommer du alltid en lang vei med sunne oppskrifter så dette er fast i mine skap, i tillegg til proteinpulver.

#kosthold #sunn #dessert

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

1 kommentar

Effektiv magetrening

Skrevet 12.06.2014 klokken 19:05 | Kategori: Kosthold | Kommentarer: 3


I dag ble det en oppskrift som er delt tidligere til middag, men det er så godt at det skader ikke å dele det igjen!;) Laksewok er kjempe godt og en god erstatning til kylling eller svin hvis man vil variere litt og i tillegg bli litt flinkere på å få i seg fisk.

Dagen i dag har gått i ett selvom jeg har hatt så og si fri. Planen var å løpe ute i dag, men det blåste og jeg var i mildt sagt gresspollen zombiemode. Derfor snudde jeg faktisk etter å ha gått 10 meter!! Jeg gikk inn å tok meg en dusj forså å gå på treningsstudio:P Har man pollen så er det viktig å vaske håret ofte! Veldig irriterende. Men uansett, jeg følte økta kom til å bli grusom, derfor hadde jeg ingen forventninger og ingen spesiell plan. Jeg ville ikke presse meg om jeg ikke følte for det. Jeg startet med å øve på muscle ups. Det går faktisk hakket bedre!! Så det betyr bare en ting; øve mer!! Etter dette kjørte jeg skuldre, tiden løp i fra meg og jeg ville virkelig trene mage og egentlig kondisjon siden det var den opprinnelige planen. Jeg slo det like så greit sammen til ei økt siden energien kom snikende ganske tidlig i økta. Jeg gjennomførte derfor: 50 burpees, 50 situps, 50 walking plank, 50 benhev med ball, 50 roll out på ball. Dette gjorde jeg enkelt og greit så fort som mulig. Kjapt og effektivt!

Nå skal jeg legge beina høyt å se på Lindsay Lohan dokumentar. Jeg har lastet ned alle episodene og det er faktisk ganske interessant å se hvordan hun prøver å snu livet til det bedre!:)

#blogg #trening #kosthold #motivasjon #styrke #mage 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

3 kommentarer

TacoPizza

Skrevet 29.04.2014 klokken 22:53 | Kategori: Kosthold | Kommentarer: 1I dag har dagen gått i et rett og slett. Jeg har fått pakka ut av kofferten, trent, vært på jobb, laget middag og vasket masse tøy! Kjæresten min har operert og derfor blir det litt ekstra jobb for meg. I dag ville jeg bare lage middag av noe vi hadde tilgjengelig. Jeg tenkte først på taco, men vi hadde ikke speltlomper! Så da lagde jeg taco pizza!

Dette var jo faktisk veldig enkelt! Jeg lagde deigen helt på feeling dessverre. Men jeg brukte store havregryn, havremel, egg, bakepulver og vann. Den er laget basert på oppskriften til fitnessnora. Men kjæresten min hadde lefser derfor måtte jeg lage en liten deig. Så når jeg hadde smurt det ut på et stekebrett satt jeg den i ovnen på 200 grader i ca 10 min. Så tok jeg deigen ut og la på løk, kyllingkjøttdeig med tacokrydder og litt mais og ost. Inn i ovnen til osten er smelta. Vil du ha den ekstra sprø bør du ha den litt i bunnen av ovnen på slutten:)


#kosthold #sunn #mat #pizza #tips #livsstil #blogg

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

1 kommentar

Hjemmelaget musli <3

Skrevet 14.04.2014 klokken 16:10 | Kategori: Kosthold | Kommentarer: 3


Tenkte jeg kunne dele denne fantastiske oppskriften på hjemmelaget musli. Frokostblandingene som står i hyllene på butikken inneholder unødvendig mye sukker så hvorfor ikke lage sin egen som smaker bedre, er sunnere og garantert billigere?

Jeg har lest en del på nett og kombinert litt av flere oppskrifter til en som passer meg perfekt. Og det har blitt en stor sukse!

Det hele tar ikke veldig lang tid heller, men personlig så koser jeg meg når jeg gjør dette.

Det du trenger er disse ingrediensene:

200 g havregryn store

50 g 4-korn(eller bruk havregryn)

60 g mandler

40 g hasselnøtter

1,5 dl solsikkefrø

1 dl sesamfrø

0,5 dl linfrø

4 ss honning

En hånd rosiner

2 ss olje - raps eller oliven

Sukrin - valgfritt

Kardemomme - valgfritt

 

 

Hakk opp nøttene, solsikkefrøene og rosinene i biter og bland alt det tørre sammen. Størrelsen på bitene bestemmer du selv etter egen ønske. Deretter strør jeg litt kardemomme og sukrin over og blander inn. Smelt honningen og oljen sammen og hell det over det tørre og bland godt. Tilsett litt vann i tillegg.

Spre blandingen over to stekebrett. Stek dem midt i ovnen på 140 grader i ca 35 minutter. Rør litt når halve tiden er gått.

 

 

Når 35 min er gått tar den ut brettet og setter inn det neste. Jeg lar muslien avkjøle seg før jeg heller det over i et glass.

 #kosthold #musli #frokostblanding #sunn #oppskrift #mat

 

 

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

3 kommentarer

Fra ortoreksi til å leve, Del 2

Skrevet 02.04.2014 klokken 17:00 | Kategori: Kosthold | Kommentarer: 4


Litt etter litt kom det seg. Jeg fokuserte på styrketrening. Noe som absolutt ble min redning. Jeg kuttet ned betraktelig ned på løpingen og fokuserte på styrke. Og jeg begynte å spise litt mer.

Det har vært en lang vei. Og jeg har lenge kalt meg frisk. Men 100% frisk har jeg ikke vært. Det henger lenge igjen. Men jeg liker livsstilen min nå. Jeg har nå lært meg at sjokolade ikke trenger ødelegge alt for meg. All treningen er ikke forgjeves av den grunn! Jeg koser meg med mat. Jeg tillater meg det jeg vil ha. Jeg har endelig lært å slappe av, og det er så deilig!! Kroppen setter stor pris på det. Jeg har også innsett at man blir aldri helt fornøyd, det vil alltid være noe man kan pirke på! Så jeg vil heller leve og kose meg litt ekstra når jeg føler for det, ja vel så er ikke magen rippa. So fucking what? Ja det er gøy å ha det, men man må finne ut selv om det er verdt det.

Jeg går for en mellomting nå. Jeg tillater meg nesten all mat men i mengder, imotsetning til før hvor nesten alt var ulovlig. Disse reglene lagde jeg i hodet og kom selvfølgelig av å ha lest litt for mye på bloggere som var på diett. Noen ting kan jeg ærlig si henger igjen, men dette er ikke noe jeg savner i det hele tatt og har aldri vært fan av det så da velger jeg å ta avstand, som f eks fritert mat, dette ser ikke jeg meningen med, men det er min mening.

Jeg har lært så mye om meg selv. Jeg brenner så mye for dette, og jeg vil så gjerne kunne hjelpe andre. Så jeg bestemte meg for å ta en personlig trener utdannelse på Universitetet i Agder. Jeg reiste til Mexico med Gateway College å tok idrett. Egentlig bare for å leve. Lære mer om meg selv, og for nye opplevelser.

 

Dette er fra min tur i Mexico. Der ble det mye mat! Jeg var livredd for å gå ned igjen uten å legge merke til det selv! Men det gikk bra. Jeg trente mye styrke og spiste godt!

 

Som sagt så er jeg ca der jeg vil være nå. Ja, det er alltid noe man ikke blir fornøyd med i sin egen kropp. Men jeg har lært å gi meg selv en pause. Ingen veiing, ingen stirring i speilet. Tøyet du har er god nok måling på om det skjer noen store forandringer. Mer trenger man ikke.. Fokuser på å bygg en sterk kropp med en treningsmåte du liker. En ting som henger igjen for meg er at jeg liker å være alene eller med få personer. For mange folk gjør at jeg lukker meg. Så her har jeg enda noe å jobbe med, det vet jeg.

Jeg vet at mange er i den posisjonen jeg var i, eller kommer til å komme der. På nettet er det nå heldgivis mer og mer fokus på å gi litt mer blanke. Det er bra! Vi jenter trenger dette. Jeg syntes disse retusjerte fitness instagram bildene sprer mye negativt med seg. Noen ser på det som inspirasjon og det er fint, men det kommer til et punkt for veldig mange at de blir besatt, pga blant annet slike bilder. Skal man få den kroppen må man gi opp veldig mye og mange mister seg selv helt oppi dette. Jeg håper virkelig at den trenden snur nå. Alle som har vært i bobla prøver nå å nå ut til andre som er på vei inn i denne bobla. Og det vil jeg også! Her kan dere se hva som kan skje. Kanskje en litt mer muskulær utgave som ikke er like tydelig å se faren med. Men faren er å bli så besatt at alt handler om å leve sunt. Lev livet. Klisje, men so true. Nyt det, spis sunt og godt, men aldri nekt deg noe som helst som du egentlig vil ha. Litt kos må til. Og vil du ikke drive med morgencardio så gjør du ikke det!! Skal du ikke stille i fitness så ikke lev som en fitnessutøver. For jeg skal love deg at det er ikke der lykken ligger. 

 

Dette er meg nå. Og det er greit. Noen dager har man mye vann i kroppen, andre dager ikke. Så prøv å ikke legg for mye i det om du plutselig føler deg "stor".

Jeg fokuserer på å bygge rumpe, få en sterkere kropp, men i et avslappet tempo. Jeg trener som regel 6 dager i uken, dette er fordi jeg har lyst! Jeg elsker å trene, jeg elsker følelsen jeg får etter trening. Før kunne øktene fort bli på 2 timer, nå går de nesten aldri over 1 time. Dessuten trener jeg akkurat det jeg vil trene når jeg vil.


Veldig glad jeg hadde denne jenta med meg på veien. Det å ha en man kan si absolutt alt man føler og tenker til uten å følge seg dum var utrolig hjelpsomt! Jeg visste hun var der for meg uansett hva!<3

 

#spiseforstyrrelse #ortoreksi #trening #kosthold #livsstil 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

4 kommentarer

hits