ptlinda

Linda tester: Periodisk faste

Skrevet 07.08.2015 klokken 12:25 | Kategori: Kosthold | Kommentarer: 2


I går kveld ble jeg sittende super inspirert etter å ha sett en dokumentar om ulike dietter for å leve lengst mulig. Altså ikke noe om utseende, men det som påvirker innsiden av kroppen, leve livet lengst mulig med en kropp som fungerer. Mange dietter ble gjennomgått og mye var ekstremt, da blant annet paleo, strikte dietter for å spise svært lite kalorier, osv. Mot slutten møter vi en mann på 113 år. Han går tur hver dag, fungerer altså kjempe bra fysisk og psykisk! Han lever på fisk, grønnsaker og frukt. Han modererer også kaloriinntaket. Dette med moderasjon var en gjenganger for å ta vare på kroppen. Og jeg må bare få postet dette nå før motivasjonen daler! Jeg har valgt å gi periodisk faste en sjanse. Jeg tror jeg småspiser for mye til tider. Derfor vil jeg prøve å la kroppen bli vant med å gå over en lengre periode uten mat.

Det finnes mye rart der ute og jeg er egentlig ikke for noen type diett bare så det er sagt, men det å faste i perioder skal ha flere positive effekter for kroppen, så hvorfor ikke gi det en sjanse? Er dere spente på å få vite hvordan dette går for meg? Da får dere bare følge med fremover for jeg starter allerede nå :)Bare så det er sagt så er ikke dette en sulte diett. Jeg velger å legge fastingen på starten av dagen ettersom jeg er avhengig av å legge meg god og mett. Måltidene som kommer senere på dagen er større slik at jeg får i meg kaloriene jeg skal. Det vil sikkert være tøft i begynnelsen, men det blir spennende å se hvordan kroppen tilvenner seg.

En dag i uken står jeg alltid opp kl fem om morgenen. Akkurat den blir tøff og jeg får se hvordan det hele blir lagt opp på akkurat denne dagen. Jeg begynte smått i dag med å innta første måltid rundt kl 12. Det ble litt lenge å vente etter trening, derfor skal jeg få kjøpt meg en god BCAA i dag som jeg kan innta etter trening. I tillegg skal jeg få handlet inn annet som kan komme godt med. Mer informasjon kommer underveis :) Har du testet PF før?

L

Eventyrlyst

13.08.2015 kl.11:37

Jeg synes dietter og lignende er veldig spennende. Hva het dokumentaren du så?
Linda Borgan

13.08.2015 kl.15:28

Eventyrlyst: Helt enig. Ja det var det da..:P Den gikk tilfeldigvis på tv på en engelsk/amerikansk kanal. Men skal si ifra om den dukker opp igjen :)
Skriv en kommentar


hits